Yeni arıtma tesisinden Aydın'a ilk su verildi

Yeni arıtma tesisinden Aydın'a ilk su verildi

‘’Proje kapsamında Aydın İl Merkezi, İncirliova İlçe Merkezleri ile toplam 29 yerleşim yerinin 2050 yılına kadar 72 milyon m³ olan içme ve kullanma suyu ihtiyacı karşılanacaktır.’’

DSİ Aydın’a yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Aydın ilimizde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde önemli rol oynamaktadır. 

1-614.jpg

‘’İnsanımızın En Hayati İhtiyacını Gideriyoruz’’

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü insanların en hayati ihtiyacı olan içmesuyu temini hizmeti ve yine insanların can ve mal emniyetini sağlayan suyun zararlarından koruma görevi, temiz enerjinin kaynağı olan HES yatırımları, gıda güvenliğinin teminatı olan sulu tarıma yapılan yatırımları ile doğrudan insanımıza hizmet etme gibi bir misyonu bulunduğunu ifade eden DSİ Genel Müdürü Mevlüt AYDIN, Ülkemizin içme, kullanma ve sanayi suyu ihtiyacının yarısından fazlasının DSİ tarafından yapılan içmesuyu tesislerinden karşılanmaktadır. DSİ olarak 81 İlimiz için İçmesuyu Eylem Planı”nı hazırladık. Bu plan çerçevesinde şehirlerimizin ve ilçelerimizin 2040-2050-2071 yıllarına kadar olan içmesuyu meselesini çözüme kavuşturuyoruz. ’dedi.

‘’Aydın İlimize Menba Kalitesinde İçmesuyu Temin Edildi’’

Bugün Aydınlı vatandaşlarımıza yeni bir müjde vermenin mutluluğunu yaşamakta olduklarını ifade eden DSİ Genel Müdürü Mevlüt AYDIN, ‘Bugün itibari ile yeni arıtma tesisinde arıtılan su Aydın ilimizde ilk olarak Kızılcaköy mahallemizde musluklardan akmaya başlamıştır. Tamamlanan çalışmalar kapsamında Aydın ve Civar Yerleşimlerine menba kalitesinde içmesuyu verilecektir. 

‘’Aydın İl Merkezi ile Birlikte Toplam 29 Yerleşim Birimi Suya Kavuşuyor’’

Proje ile Aydın İl Merkezi, İncirliova İlçe Merkezleri ile 27 mahalle olmak üzere toplam 29 yerleşim yerinin 2050 yılına kadar 72 milyon m³ olan içme ve kullanma suyu ihtiyacı, yapımı daha önce DSİ tarafından tamamlanarak işletmeye açılan İkizdere Barajı ve Tabakhane Regülatöründen karşılanacaktır. DSİ tarafından yapılan isale hattından iletilen su yine DSİ tarafından yapılan yeni arıtma tesisine ve oradan da Aydın’a verilecektir.

‘’Tüm Tesislerin Yapımı Tamamlandı’’

Projede 97.530 m isale hattı, 65.000 m³/gün kapasiteli içmesuyu arıtma tesisi, 1 adet regülatör, 10 adet depo ve 6 adet terfi merkezi bulunmakta olup kapsamdaki tüm tesislerin yapımı tamamlanmıştır. 

‘’İlk Su Kızılcaköy Mahallesine’’

Projedeki depo ve terfi merkezlerinin elektrik, otomasyon ve çevre düzenleme işleri ile mevcut depo bağlantı işleri yapılmakta olup tüm imalatları tamamlanarak dezenfeksiyonu yapılan isale hatlarından mevcut Kızılcaköy Deposuna yeni arıtma tesisinde arıtılmış su 13 Kasım 2018 tarihi itibari ile verilmeye başlanmıştır.  Bu projelerin yapımında en büyük destekçimiz Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Bakanımıza şükranlarımı sunuyor, çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. ’dedi.

Daha önce DSİ tarafından yapılan İkizdere Barajından alınan ve DSİ tarafından yapılan isale hattından iletilen su Aydın Büyükşehir Belediyesine ait eski arıtma tesisine ve oradan da Aydın’a veriliyordu. 
 

  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.