Yeni binasının temel atma törenini gerçekleştirdi

Yeni binasının temel atma törenini gerçekleştirdi

2006 yılından bu yana Ege Serbest Bölgesinde faaliyet göstererek streç film üretimi yapan Beypak firması büyüme kararı alarak yeni binasının temel atma törenini gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz hafta düzenlenen törenle Ege Serbest Bölgesinde yıllardır atıl durumda olan iki eski binanın yerini kiralayarak yeni bir üretim tesisi inşa etmek üzere yatırım yapan Beypak, bu fabrika binasının inşaatına başladı.

Temel atma töreninde konuşan Beypak Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Özbey yeni fabrika inşaatlarını Haziran ayında tamamlamayı planladıklarını belirtti. 7.800m²’lik alan üzerinde 5.500m²’lik kapalı alan inşa edeceklerini belirten Özbey, yeni tesisleri için yaklaşık olarak 5 milyon Avroluk yatırım yapacaklarını belirtti. Özbey ayrıca “İnşaatımızın bitmesinin akabinde, yeni yaptığımız makine yatırımı da devreye girecek ve ilave bir üretim hattı, yeni fabrikamızda üretime başlayacaktır. Kapasitemizi iki katına çıkaracak olan bu yatırım, İhracatımızı da iki katına çıkaracak, istihdamı arttıracak, farklı ve rekabetçi ürünler üretmemize olanak sağlayacaktır” dedi. Sözlerine devam eden Özbey ”Ülkemizin ve firmamızın geleceğine güveniyoruz. Hep birlikte bu amaç uğrunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Artan dünya rekabeti, başarının ancak takım çalışmasıyla yakalanmasını zorunlu kılıyor. Bu takımda bize düşen rol doğru vizyon ve stratejilerle firmamızı doğru yönlendirmektir. Bu süreçte her zaman yanımızda olan ve bizlerden desteklerini esirgemeyen Ekonomi Bakanlığımız ile Serbest Bölgeler Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürlüğümüze, Ege Serbest Bölge Müdürlüğündeki yetkililere ve ESBAŞ’a şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Temel atma töreninde konuşan ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler “Her temel atma benim için çok özeldir çünkü, ülkemizin ticaret hacmine, ihracatına katkı sağlar, ihtiyacımız olan dövizi ülkemize kazandırır ve ülkemiz insanı için en büyük problem olan işsizliğe çaredir. Bu temel atma töreni ise önceki temel atmalardan daha farklı anlamlar taşıyor. Bu yatırım ile iki atıl binanın yerine yepyeni özel bir fabrika kurulacak. Beypak firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Özbey ülkemizin içinden geçtiği bu dönemde, ülkemize olan inancının bir göstergesi olarak yatırımını yaptı. Kendisine bu kararından dolayı çok teşekkür ediyor, üretim heyecanına ortak oluyor, yatırımlarının hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Törene katılan Ege Serbest Bölge Müdürü Şenay Satoğlu da bir konuşma yaparak “Beypak’ın bölgemizdeki yatırımını genişletme kararı almasından dolayı çok memnunuz. Ege Serbest Bölgesindeki yatırımların artarak devam edeceğine olan inancımız tamdır. Beypak’ı bu yatırımlarından dolayı kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.