Yeni Bir Gezegen Keşfedildi

Yeni Bir Gezegen Keşfedildi

Gökbilimciler, yeni gezegenleri aramaya devam ederken bir yenisine rastladı. Wolf 503b adı verilen bu gezegen, güneş sistemimiz dışında yer alıyor ve oldukça sıcak!

Gökbilimciler, uzayın derinliklerinde yeni gezegenler ararken genel amaçları aslında, dünyaya alternatif, benzer ve yaşanabilir yerler bulmaktır. Bilim insanlarının bu sefer keşfettikleri bu yeni gezegen bu özelliklere sahip değil. Güneş sisteminin dışındaki bu gezegen, dünyanın iki katı büyüklükte ve oldukça sıcak.

Dünya’nın yaklaşık iki katı büyüklüğündeki Wolf 503b, yıldızlara oldukça yakın olduğu için seyahat için pek uygun değil. Bu dev gezegenin en önemli özelliği ise inanılmaz derecede sıcak olması. Bu gezegenin kendisine fazlasıyla yakın parlak bir de yıldızı var. Uzay teleskobuyla bakıldığında gezegen ve yıldızı, dünyaya aslında oldukça yakın. Wolf 503b, gezegenimizden yaklaşık 145 ışık yılı uzaklıkta bulunuyor. Kulağa oldukça uzak gelse de uzayın zaman- mesafe işleyişinde bir taş atımlık mesafe kadar.

Yeni keşif Wolf 503b, yakın zamanda çıkacak olan James Webb Uzay Teleskobu ile deneyimlemek için oldukça iyi bir gezegen. Daha güçlü bir teleskopla, bilim insanları, gezegenin atmosferinin değerlendirmeye başlayabilir ve orada hidrojen olup olmadığını öğrenme fırsatı yakalayabilirler. Şu an için gezegenin dünya ile çok bir benzerliği bulunmuyor. Şu anki tahminlere göre gezegenin sıcaklığı ise yaklaşık 540 santigrat derece. Elimizdeki bilgilere bakacak olursak, orada yaşamamız şimdilik pek olası görünmüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.