Yeni bir kod iPhone ve iPad'inizin çökmesine neden olabilir

Yeni bir kod iPhone ve iPad'inizin çökmesine neden olabilir

Sabri Haddouche adlı bir geliştirici ve güvenlik araştırmacısı, iPhone veya iPad'i çökerten ve yeniden başlatan 15 satırlık kod buldu. Kod, Safari tarafından kullanılan tarayıcı motoru WebKit'teki bir kusurdan yararlanıyor.

Haddouche, arka plan filtresinin içinde, telefonun tüm kaynaklarının kullanılmasına neden olan çok sayıda elemanın tekrarlandığını söylüyor. Bu da, işletim sisteminin kapatılmasına, kalıcı hasar ve veri kaybına uğramasına neden olan bir çekirdek paniğine neden oluyor. Güvenlik araştırmacısı, "iOS üzerinde HTML oluşturan herhangi bir şeyin etkilendiğini" söylüyor.

basliksiz-1-007.jpg

Diğer güvenlik şirketlerine göre kod, son iOS 12 beta sürümünü çalıştıran iPhone cihazlarını dondurdu. iOS 12 yarın itibariyle dağııtlacak. Bu da şirketin bu istismarın düzeltilmesi için yakın gelecekte bir güncelleme yayması gerekeceği anlamına geliyor. Neyse ki kod, kötü amaçlı uygulamaları çalıştırmak veya kişisel verileri çalmak için kullanılamıyor. 

Bir kişi size bu kodu gönderirse yapabileceğiniz tek şey, kaynağını bilmiyorsanız bu bağlantıları göz ardı etmek. Haddouche, Apple'ı bu WebKit kusuru hakkında bilgilendirdi. Umarız şirket bu sorunu düzeltmeye başlamıştır. 

15 satırlık basit kod iOS 7 ve üzeri tüm cihazları etkiliyor.

Kaynak: Milliyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.