Yeni Bornova Stadı Ağustos'a Hazır

Yeni Bornova Stadı Ağustos'a Hazır

Yeni Bornova Stadı’nda Süper Lig de dahil bütün maçlar günün her saatinde oynanabilecek.

Doğanlar’daki Yeni Bornova Stadı’nın ikinci etap işleri son aşamaya gelirken çevre düzenlemeleriyle ilgili çalışmalar da sürüyor. İlk etabın ardından ikinci etapta güney tribünü ve gece maçları için aydınlatma direkleri takılıyor. Ağustos Ayı başında tamamlanacak ikinci etap çalışmaları ile 6500 seyirci kapasiteli Yeni Bornova Stadı’nda Süper Lig de dahil bütün maçlar günün her saatinde oynanabilecek. Stadın etrafındaki yollar da ulaşım sorunu yaşanmaması için daha geniş hale getirildi. Stadın üçüncü etap çalışmaları kapsamında kuzey tribünü tamamlandığında seyirci kapasitesi 12 bin 500’e çıkacak.

Bornova Belediyesi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ilk etabını tamamladığı Doğanlar’daki Yeni Bornova Stadı’nın çevre düzenlemeleri de devam ediyor. Ağustos Ayı başında tamamlanacak ikinci etap çalışmaları kapsamında kale arkasındaki güney tribünü ile gece maçları için aydınlatma direkleri takılıyor. Ağustos Ayı başından itibaren 6500 seyirci kapasiteli UEFA standartlarındaki statta Süper Lig de dahil her maç günün her saatinde oynanabilecek.

Passolig de geliyor

Öte yandan yeni sezonda Süper Lig ve Birinci Lig maçları için gerekli passolig sistemi için de gerekli görüşmeler yapıldı. Türkiye Futbol Federasyonu’nun görevlendirdiği şirket en geç Ağustos Ayı  ortasına kadar Barnova Stadı’na gerekil passolig sistemini monte edecek.Ayrıca stadın çevresiyle ilgili çalışmalar da yapıldı. Stadın etrafındaki yollar ulaşım sorunu yaşanmaması için daha geniş hale getirildi. Yol ve kaldırım çalışmalarıyla birlikte yeni otopark alanları da oluşturuldu.

Üçüncü etap da yapılacak

Önümüzdeki aylarda başlayacak üçüncü etap çalışmaları kapsamında ise kuzey tribünü inşa edilecek. 6500 kişilik kuzey tribünü tamamlandığında Yeni Bornova Stadı’nın seyirci kapasitesi iki katına çıkarılacak. Gece gündüz her ligdeki maç 12500 kapasiteli stadyumda oynanabilecek.

Sezona yetişiyor

Yeni Bornova Stadı’nın 2016-2017 futbol sezonuna yetişeceği müjdesini veren Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Büyükşehir Belediyemizle birlikte yürüttüğümüz çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İş sadece stadı yapmakla bitmiyor. Stat kadar, çevresi de çok önemli. Sporseverlerin oraya kolay bir şekilde ulaşması, aynı şekilde ayrılması gerekiyor. Bu anlamda bölgedeki mevcut yolları genişlettik. Yeni imar yolları açtık. İzmirlilerin heyecanla beklediği Stadımız iki ay içinde Süper Lig maçlarının da oynanacağı hale gelecek. Artık İzmir’de tüm lig maçlarının oynanabileceği bir stadyum var ” diye konuştu.

YENİ BORNOVA STADI

Yaklaşık olarak 15.000 m2 inşaat alanına sahip stadyum yapısı doğu, batı ve güney tribününden oluşmaktadır. Güney Tribünü 900, doğu tribünü ise 2700 seyirci kapasiteli. Batı Tribünü ise 250 kişilik 2 adet VIP tribünü, 105 kişilik basın tribünü, 150 kişilik protokol tribünü ile yaklaşık 2300 kişilik seyirci bölümünden oluşuyor. Bununla birlikte batı tribününde futbol federsyonu standartlarına uygun olarak inşa edilmiş canlı yayın odaları bulunmaktadır. Üç tribünün üst örtüsü çelik taşıyıcı sistemle inşa edildi.

İlgili standartlara uygun ölçülerde yapılmış olan saha ekme çim kaplı.

Stadyum yapısında batı tribünde 25 kişilik 4 adet sporcu soyunma odası, 2 adet 6 kişilik yeterli duş ve wc alanı bulunan hakem odası, 70 kişilik basın toplantı odası, 4 adet duş ve wc’si buluna antrenör odası, 4 adet masaj odası, 1 adet ilk yardım odası, 1 adet gözlemci odası, 1 adet doping kontrol odası, sporcu girişi alanında 1 adet mixed zone, idari bölüm, teknik servis mekanları bulunmaktadır. Bununla birlikte her üç tribünde de seyirci (bay-bayan ve engelli) için wc ve kafeterya bölümleri mevcut.

VIP, Basın , Protokol, İdari, Seyirci ve Sporcu girişi ayrı ayrı düzenlendi.Buna ek olarak 140 araçlık seyirci otoparkı, 35 ve 25 araçlık 2 adet VIP otoparkı, 20 araçlık protokol otoparkı, 550 m2’lik yayın araçları otoparkı bulunuyor.

Alanda 2 adet stadyum ana girişi, güney kale arkası misafir tribün giriş çıkışı, güney kale arkası ev sahibi tribün giriş çıkışı, iki adet ev sahibi bir adet misafir bilet gişesi, ambulans girişi ve her tribünde turnikeli girişler mevcut.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.