Yeni Chrome özelliği, güncelleme ile geldi

Yeni Chrome özelliği, güncelleme ile geldi

Yeni Chrome özelliği, Chrome güncellemesi ile birlikte kullanıcılara sunuldu.

Google Chrome web sitesi gönderme dönemi yeni güncelleme ile birlikte başladı. Google, Chrome 77 tarayıcı güncellemesini bu hafta Windows, Mac, iOS ve Android cihazlar için kullanıma sundu. Yeni Chrome güncellemesi ile görsel bazı değişiklikler yapıldı. Ayrıca yeni özellikler de tarayıcıya eklendi. Bunlardan en dikkat çekeni ise web sitesi gönderme özelliği oldu.

Yeni Chrome özelliği ile birlikte kullanıcılar diğer cihazlarına daha kolay bir şekilde web sitesi gönderebiliyor. Bunun için bağlantıya sağ tıklamak yeterli. Sonrasında Chrome’un kullanıldığı diğer cihazlara bağlantı göndermek için gerekli menü kullanıcının karşısına çıkıyor. iOS’te Chrome kullanılıyorsa, uygulamanın açık olması ve gönderilen sekmenin kabul edilmesi gerekiyor. Şimdilik Windows, Android ve iOS için aktif olan özellik henüz macOS tarafına gelmedi.

Chrome, açık ya da son sekmelerin birden fazla cihazda görüntülenmesini sağlıyordu. Ancak bu yeni özellikle birlikte bilgisayardan dizüstü bilgisayara telefona geçişler daha kolay hale geliyor. Tabii bu tam tersi durum için de geçerli. Yani, akıllı telefonunuzda gördüğünüz ancak büyük bir ekranda okumak istediğini makeleyi hızlı bir şekilde diğer bir cihazınıza gönderebilirsiniz.

Chrome 77′deki bir diğer değişiklik ise sekmelere gelen animasyon. Siteye yükleniyor animasyonu farklı bir görünümle karşımıza çıkıyor Bu da yüklenen sitenin kolay anlaşılmasını sağlıyor. Güncellemeyi kontrol etmek için tarayıcınızdan Yardım>Google Chrome hakkında kısmına göz atabilirsiniz.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.