Yeni Çipli Kimliklere Sayılı Günler Kaldı

Yeni Çipli Kimliklere Sayılı Günler Kaldı

Yeni çipli kimlik kartlarının dağıtılmasına çok az kaldı.

Ocak 2017'de tüm şehirlerde dağıtılmayay başlanacak. İçişleri Bakanlığı'nın Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgiyey göre çipli kimliklerin dağıtımı için belirlenen 10 pilot şehirden başvurular Ekim ayından sonra alınmaya başlanılmıştı. Öte yandan Adıyaman, Aksaray, Burdur, Uşak ve Yalova dahil olmak üzere 5 şehirde de bu ay sonunda dağıtıma başlanılacak. 

Diğer şehirlerde ise Ocak ayı içerisinde dağıtıma başlanılacak ve 3 yıl içerisinde tüm Türkiye'ye dağıtılmış olacak. Yeni kimlik kartları tüm uluslarası standartlara uyygun olacak, tahrif ve sahteciliği imkansız hale getirecek. Aynı zamanda biyometrik unsurlar da kimlikler de yer alacak.

Tek kart tek şifre dönemi

Yeni çipli kimlik kartlarıyla beraber başka kimlik taşımadan hepsini bir arada taşımaya imkan sağlayacak. Kimlik numara uygulamasında olduğu gibi tek kart tek şifre uygulaması dönemine girilecek.

E-Devlet sitesinde yer alan hizmetlere internet bulunan her yerden kimlik kartıyla erişim sağlanabilecek. Öte yandan kimlik kartı vizesiz gidilen ülkelere pasaport niyetine kullanılabilecek, devlet dairelerinde bürokrasiyi minumuma düşürecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.