Yeni dönemde bambu programı online yapılacak!

Yeni dönemde bambu programı online yapılacak!

Dokuz Eylül Teknoloji Transfer Ofisi (DETTO) bünyesinde faaliyete geçirdiği BAMBU Hızlandırma ve Ön Kuluçka Merkezi bu yıl 6. kez girişimci adayları için kapılarını açıyor. 

Diğer yıllardan farklı olarak bu yıl eğitimlerin ‘online’ olarak sürdürüleceği açıklanırken, başvurular www.bambu.depark.com adresinden 5 Temmuz 2020 tarihine kadar devam edecek.

İzmir girişimcilik dünyasına önemli katkılarda bulunan Dokuz Eylül Üniversitesi, Türkiye’de teknoloji ve yenilik odaklı, katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyeli yüksek girişimcileri desteklemeye devam ediyor. Bu amaçla 2017 yılında Dokuz Eylül Teknoloji Transfer Ofisi (DETTO) bünyesinde faaliyete geçirdiği BAMBU Hızlandırma ve Ön Kuluçka Merkezi ile girişimci adaylarına çeşitli destekler sunuyor. Beş dönemdir devam eden ve ücretsiz bir program olan BAMBU Hızlandırma Programı’nın 6.’sı bu yıl online olarak düzenleniyor. 5 Temmuz 2020 tarihine kadar başvuruların süreceği BAMBU, girişimcilerin fikirlerini, düşüncelerini ve hayata geçirmek istedikleri projelerini geliştirebilmeleri için hibe programlarından yararlanma, fikri mülkiyet ve şirketleşme gibi konularda danışmanlık ve mentorluk desteklerini almalarını sağlıyor. 

BÜTÜNLEŞİK İŞBİRLİĞİ

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin güçlü araştırma altyapısı, nitelikli araştırmacı kadrosu ve dış paydaşlarla yürütülmekte olan etkili işbirlikleri ile teknolojik çalışmalara büyük destek veren BAMBU Hızlandırma Programında, yeni dönemde ‘Bütünleşik İşbirliği Modeli’, ‘Bütünsel Risk Yönetimi Yaklaşımı’, ‘Girişimcilere Özelleştirilmiş Hizmetler’ ve ‘Dinamik Yönetim Modeli’ne dayanan özgün bir yaklaşım ile yürütülecek. Bugüne kadar 150’nin üzerinde girişimciye destek verilen BAMBU programı ile Endüstriyel Bilişim (yapay zeka, veri madenciliği, optimizasyon), Robotik, Otonom Robotlar, Yeni Malzeme Teknolojileri, Yeni Üretim Teknolojileri, Tıbbi Cihaz Teknolojileri, E-Sağlık & İyi Yaşam Teknolojileri, Uzun Yaşama Yönelik Teknolojiler, Tedaviye Erişim ve Tedavi Maliyetlerini Azaltmaya Yönelik Teknolojiler, Biyomedikal & Malzeme Teknolojileri, Giyilebilir Teknolojiler, IoT, Tüketici Elektroniği, Elektronik Sistemler, Akıllı Ev & Şehir Teknolojileri, Ses, Görüntü ve Metin İşleme gibi teknoloji alanlarında yenilikçi iş fikri olan girişimci adaylarına destek sağlandı. 

RİSK YÖNETİMİ

Dokuz Eylül Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Hasan Selim,  “BAMBU Hızlandırma ve Ön Kuluçka Programı tartışarak, deneyerek, gözlemleyerek öğrenmeyi hedefleyen interaktif bir eğitim ve iş geliştirme programı şeklinde tasarlandı. Programa katılan girişimci adayları, girişimcilik eğitimleri ve mentorluk hizmeti alacak ve iş planlarını jüri karşısında sunacaklar. Başarılı olan adaylar BAMBU Ön Kuluçka Programına katılmaya hak kazanacak ve girişim fikirlerini BAMBU’nun desteği ile geliştirmeye devam edecekler. Program kapsamında sunulacak eğitimler ve mentorluk hizmetleri, bütünsel risk yönetimi ekseninde yürütülecek. Girişimci adaylarının bu anlayışla ticarileşme sürecini ve sonraki faaliyetlerini yürütmeleri hedeflenmektedir. Böylece, desteklenen girişim fikirlerinin ticarileşme olasılıkları ve sürdürülebilirlikleri artacak, ülke ekonomisine ve refahına sunulan katkı yükselecektir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.