Yeni dönemin ilk bütçe tasarısı Meclis'te

Yeni dönemin ilk bütçe tasarısı Meclis'te

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçildikten sonra hazırlanan ilk bütçe olan 2019 yılı Bütçe Tasarısı, TBMM’ye sunuldu.

Bütçe büyüklüğünün yaklaşık 961 milyar lira olarak öngörüldüğü tasarının Meclis maratonu, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 23 Ekim’de start alacak görüşmelerle başlayacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kabinenin ilk bütçesi olma özelliğini taşıyan 2019 yılı bütçe tasarısı, TBMM Başkanlığı’na sunuldu.

Tasarının görüşmeleri 23 Ekim’de başlayacak

2019 Yılı Bütçe Tasarısı’nın Meclis maratonu, 23 Ekim’de Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmelerle başlayacak. Öngörülen takvime göre, 23 Ekim’de bütçe tasarısının sunumunun ardından komisyon üyesi milletvekillerinin tasarı üzerinde değerlendirmelerini yapmaları için iki gün ara verilecek. Ardından devam edilecek görüşmelerde tasarının komisyondan geçmesinden sonra, Aralık ayı başından itibaren de bütçe tasarısının Meclis Genel Kurulu’nda ele alınması bekleniyor.

2019 bütçe büyüklüğü yaklaşık 961 milyar TL

Tasarının Meclis’e sunulduğu haliyle, 2019 yılı bütçesinin büyüklüğü 960 milyar 976 milyon lira iken, bütçe açığı hedefi ise 80 milyar 616 milyon lira olarak öngörüldü. Bütçeden en yüksek payı 114 milyar lira ile Milli Eğitim Bakanlığı alırken, bu bakanlığı 103 milyar lira ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 48 milyar lira ile Sağlık Bakanlığı ve 46,5 milyar lira ile Milli Savunma Bakanlığı izliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.