Yeni E-Devlet hizmeti bugün devreye giriyor!

Yeni E-Devlet hizmeti bugün devreye giriyor!

E-Devlet, yeni çıkardığı hizmetler ile birlikte gündeme gelmeye devam ediyor.

E-Devlet, yeni çıkardığı hizmetler ile birlikte gündeme gelmeye devam ediyor. Özellikle son dönemlerde soy ağacı gibi popüler hizmetlerini gördüğümüz E-Devlet Kapısı’nın yeni hizmeti, bugün devreye giriyor. Askerlik işlemlerinde vatandaşlara kolaylık sağlayacak e-Yoklama hizmeti bugün kullanılmaya başlanacak.

Bu kapsamda, e-Devlet WEB sitesi ve mobil uygulaması üzerinden de ulaşılabilen ve hazırlıkları tamamlanmış olan “Askerlik Yoklaması” hizmeti, 14 Mayıs 2018 Pazartesi tarihinden itibaren ülke genelinde kullanıma açılacak

02 Kasım 2016 tarihinden itibaren Manisa ilinde ve 10 Temmuz 2017 tarihinden itibaren Ankara ilinde pilot olarak uygulanan hizmet, 14 Mayıs Pazartesi itibariyle tüm Türkiye’de kullanılabilecek.

E-Yoklama nedir ve nasıl kullanılıyor?

Bakanlıkların iş birliği ile yapılan hizmet, yoklama işlemlerin için talep edilen bilgi formları e-Devlet sitesi üzerinden doldurulacak. Doldurulan bilgi formları, aile hekimine giderek yoklama işlemleri gerçekleştirilebilecek.

Bu hizmetlerin yanında vatandaşlar, askerlik şubesine gitmeden, sağlık muayeneleri için işlemlerini E-Devlet üzerinden de yapabilecek.

Bunun dışında,  günlerce uğraşılan bazı işlemler, yeni hizmet sayesinde, kısa bir zaman içinde halledilebilecek.

Sonuç olarak yeni çıkacak hizmet, yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız için de büyük kolaylık sağlayacak. Bu kolaylıklar, işlemlerin hızlı yapılmasına olana sağlayacak ve maddi açıdan da kolaylık sağlayacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.