Yeni evlenen çiftler ilk bir sene sakın bunu yapmayın!

Yeni evlenen çiftler ilk bir sene sakın bunu yapmayın!

Uzmanlardan yeni evlenen çiftlere uyarı! İlk 1 sene bunu yaparsanız...

Uzmanlardan yeni evlenen çiftlere önemli uyarılar… Yeni evlenen çiftleri kısırlık konusunda uyaran uzmanların önerileri neler, gelin birlikte göz atalım.


Üroloji ve  Androloji Uzmanı Op. Dr. Evren Işık, yeni evlenen çiftleri erkek ya da kadın kaynaklı oluşabilecek kısırlık şüphesine karşı uyardı. Op.Dr. Evren Işık’ın uyarıları neler, göz atmadan geçmeyin.
 

Evliliğin ilk yılları riskli

Op.Dr.Evren ışık yeni evli çiftleri kısırlık şüphesi konusunda uyardı. Evliliğin özellikle birinci yılından sonra gerekli testlerin yapılması gerektiğini söylerken sözlerini ‘’ “Sağlıklı çiftler evliliklerinin ilk bir yılında çocuk sahibi olamadık diye telaşlanmamalı. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre çiftlerin kısırlık açısından araştırılması için; bir yıl boyunca korunmasız ilişkiye girmelerine rağmen çocuk sahibi olamamaları gerekir” sözleri ile sürdürdü.
 

Kısırlık nedir?

Korunmasız ilişki döneminde çiftlerin çocuk sahibi olamamasının kısırlık olarak nitelendirildiğini belirten Dr. Işık, Dünya Sağlık Örgütü’nün görüşüne göre iki farklı genetik yapıya sahip kişinin ilk cinsel ilişki sırasında DNA’larında eşleşme olmayabileceğini de dile getirdi.
 

Başarısızlıktan korkmayın

Zaman içinde birleşmelerin başarılı olabileceğinin altını çizen Dr.Işık, kadınların en az 12 farklı yumurtlama döneminde cinsel ilişkinin denenmesi gerektiğini belirterek çiftlere umutsuz olmamaları konusunda tavsiyelerde bulundu.
 

Birinci yıldan sonra araştırın

Kısırlık şüpheleri için bir yıl bekleyip beklememek konusunda merak edilen soruları cevaplayan Dr.Işık sözlerini şu şekilde sürdürdü: ‘’ Aslında bunun bir üst sınırı yoktur. Sadece Dünya Sağlık Örgütü ‘1 yıldan önce araştırmayın’ diyor. Bu aşamadan sonra erkeğin üroloji uzmanına, kadının da kadın hastalıkları uzmanına başvurması gerekir.
 

Ticari kaygılara aldanmayın

1 yıllık korunmasız cinsel ilişki dönemini beklemeyen çiftleri ticari sebeplerle tüp bebek yöntemine yönlendiren kişiler hakkında da uyarılarda bulunan Dr. Işık ‘’ Ne yazık ki bir yıllık korunmasız cinsel ilişki dönemi beklenmeden genç çiftlere aşılama veya tüp bebek önerilebiliyor. Bu uygulama tamamen yanlıştır” şeklinde konuştu.
 

Tüp bebek yöntemi etkili mi?

Özellikle merak edilen bir konu olan tüp bebek yöntemi hakkında açıklamalarda bulunan Dr. Işık tüp bebek tedavisi için en uygun olan yaş aralığının kadınlar için 37-40 yaş olduğunu belirtirken, bu dönemde kadınlarda folikül sayısının azalmasından, erkeklerde ise sperm sayısının düşmesinden dolayı kısırlık görülebileceğini dile getirdi.
 

Test yapılması gerekli

Kendisine evliliğinin 1. ya da 2.ayı sonunda kısırlık şüphesiyle başvuran genç çift sayısının oldukça fazla olduğunu dile getiren Dr.Işık, gençleri detaylı bir araştırma için 1 yıl beklemeleri konusunda uyardı. Kendisine başvuran erkeklerde tanı için öncelikle sperm üretimini önleyen herhangi bir hastalık olup olmadığı konusunda araştırdıklarını dile getiren Dr.Işık en doğru tanı için üroloji ya da androloji uzmanları ile görüşülmesi gerektiğini belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.