"Yeni Foça" adı gibi yenilendi

"Yeni Foça" adı gibi yenilendi

İzmir'in gözde turizm merkezlerinden olan Foça adeta yeniden yaratılıyor. Özellikle Yeni Foça bölgesi adeta adı gibi yenilendi.

Son dönemlerde ülke turizminin en önemli merkezlerinden olan İzmir'in Foça ilçesi adeta yeniden yaratılıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Foça Belediyesi'nin işbirliği ile başlatılan projeler ile kentin yaşam kalitesi yükseltiliyor. Özellikle Yeni Foça Bölgesi'nde yapılan yatırımlar turizm nedeniyle cazibe merkezi olan kentin çehresini değiştirirken önümüzdeki yıllara sorun yaşanmaması için de altyapı çalışmaları yapılıyor. 

yeni-foca-sahil-duzenlemesi-2.-etap-(11)_1280x848.jpg

97,5 Kilometrelik Altyapı Ağı Yenilendi

Yeni Foça başta olmak üzere Foça'nın tamamında 97,5 kilometrelik kanalizasyon ve su isale hattaı yenilendi. Çalışmalarda kentin önümüzdeki büyüme süreci baz alınarak çok uzun yıllar yeniden altyapı çalışmasına gerek kalmaması hedeflenerek mevcut sistemin hem kapasitesi hemde sürdürebilirliği arttırıldı. Bu çalışmalar geçtiğimiz yıllarda yapılan arıtma tesisiyle entegre edilerek çevre sorunları yaşanmasının da önüne geçildi.

yeni-foca-parke-tas-yollar-(2)_1280x848.jpg

1,7 Kilometrelik Kordon Yenilendi

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Foça Belediyesi'nin işbirliği ile yapılan çalışmalardan biri de iç turizme katkı sağlayacak Kordon Projesi oldu.Turizm kentlerinin en önemli cazibe merkezlerinden olan sahil kesimini kapsayan proje ile Yeni oça'da bulunan ve halk arasında Kordon denilen bölgede 1.7 kilometrelik yenileme çalışması yapıldı. Bu yenilemelerin içinde yer alan park ve dinlenme alanları ile oluşturulan yeşilalanlar özellikle kente günübirlik gelen vatandaşların yoğun ilgisini çekiyor. 

yeni-foca-sahil-duzenlemesi-2.-etap-(2)_1280x848.jpg

İlçe Garajı ve Belediye Dükkanları Tamamlandı

Yeni Foça'da yapılan bu çalışmaların dışında Foça ilçe merkezinden yine İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Foça Belediyesi'nin işbirliği ile yapımına başlanan İlçe Garajı ve Belediye Dükkanları tamamlandı. Yaklaşık 5.6 Milyon TL'ye tamamlanan proje ile ilçenin önemli sorunlarından olan ilçe garajı sorunu çözülürken, dükkanlardan elde edilecek gelirle belediye bütçesine de katkı sağlanacak İlçe Garajı ve Belediye Dükkanları'nın açılışının önümüzdeki günlerde yapılması beleniyor.

yeni-foca-sahil-duzenlemesi-2.-etap-(12)_1280x848.jpg

Aziz Başkana Özel Teşekkür

Yapılan çalışmaların tamamının İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Foça Belediyesi'nin işbirliği ile yapıldığını ifade eden Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, desteklerinden dolayı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na teşekkür etti. Demirağ sözlerini şöyle sürdürdü;

"Özellikle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu'na teşekkür ediyoruö. Kendisi bir abi dasıyla İzmir'in her köşesindeki sorunlara yetişiyor. Günden güne gelişen ve önemli bir cazibe merkezi olan Foçamıza da duyarsız kalmadı. Yapılan çalışmalar ile Foçamız ayrı bir havya kavuştu. Özellikle turizm açısından parlayan yıldız olan Foça'ya uzun süre yetecek altyapı çalışmaları ile önemli bir sorun aşılmış oldu."

1-315.jpg

Kentin Nüfusundan Fazla Günübirlik Ziyaretçi Geliyor

Kente yapılan yatırımlar ve belediye hizmetleri sonrasında son 3 yıldır Türkiye turizminin parlayan yıldızı olan Foça konaklamalı gelen turistler dışında günübirlikçi tabir edilen turistler tarafından da yoğun ilgi görüyor. Özellikle İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaz aylarında uygulamaya soktuğu feribot seferleri nedeniyle kent hafta sonu kendi nüfusundan fazla günübirlikçi turist ağırlıyor. 

yeni-foca-parke-tas-yollar-(3)_1280x848.jpgyeni-foca-parke-tas-yollar-(4)_1280x848.jpg

yeni-foca-parke-tas-yollar-(5)_1280x848.jpgyeni-foca-sahil-duzenlemesi-2.-etap-(1)_1280x848.jpgyeni-foca-sahil-duzenlemesi-2.-etap-(3)_1280x848.jpg

yeni-foca-sahil-duzenlemesi-2.-etap-(4)_1280x848.jpgyeni-foca-sahil-duzenlemesi-2.-etap-(5)_1280x848.jpgyeni-foca-sahil-duzenlemesi-2.-etap-(6)_1280x848.jpgyeni-foca-sahil-duzenlemesi-2.-etap-(7)_1280x848.jpg

yeni-foca-sahil-duzenlemesi-2.-etap-(8)_1280x848.jpgyeni-foca-sahil-duzenlemesi-2.-etap-(9)_1280x848.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.