Yeni iPhone modelleri için şarj devrimi!

Yeni iPhone modelleri için şarj devrimi!

iPhone 9 hızlı şarj konusunda iddialı olacak!

Apple tarafından tanıtılması heyecanla beklenilen yeni iPhone modelleri için yeni iddialar gelmeye devam ediyor. Son olarak, iPhone 9 hızlı şarj yeniliği konusunda önemli iddialarda bulunulmuş durumda.

iPhone 9 hızlı şarj konusunda iddialı olacak!

Rosenblatt Securities analisti Jun Zhang2018 iPhone modellerinde daha hızlı şarj özelliği sunulacağı konusunda açıklamada bulundu. Buna göre Apple, mevcut 5V 2A yerine 9V 2A ve 5V 3A şarj sistemlerine yönelecek. Şirketin yeni hızlı şarj çipsetlerini ise Power Integrations adlı şirketten temin edeceği söyleniyor.

Bu anlamda ON Semiconductor ve NXP Semiconductor yerine Power Integrations’ın tüm yeni iPhone ve iPad cihazlar için şarj çözümleri anlamında ana tedarikçi olacağı da bilgiler arasında yer alıyor. 6.1 inç LCD ekranlı ve iPhone 9 olarak anılan modelde de durumlar değişiyor. Cihazda kablosuz şarj teknolojisiiçin Broadcom bileşenleri yerine Texas Instruments bileşenlerinin kullanılacağı ifade ediliyor. Bu değişikliğin sebebi olarak şirketin parçalardan kar etme istediği içerisinde olduğu düşünülüyor.

Analist, şirketin şarj konusunda güncelleme yapmasının çeşitli sebepleri olduğunu öne sürüyor. Bu hamle ile daha fazla uygulama desteğidaha hızlı yeniden şarj sağlama ve Android akıllı telefonlarla daha iyi rekabet etme amacı güdüldüğü paylaşılıyor. Apple’ın hızlı şarj işlevini ilk kez iPhone 8 ve iPhone 8 Plus modellerinde sunduğunu da not olarak düşelim.

Yeni 2018 iPhone modelleri sayesinde şirketin iPhone satışlarındaki yıldan yıla büyümesinin bu yılın ikinci yarısında artacağına da kesin gözüyle bakılıyor. Apple, ikinci mali çeyreği için yüzde 3.1 oranında daha fazla akıllı telefon sattığını belirtmişti. Foxconn tarafından yeni akıllı telefonların normalden 1 ay önce üretileceği de iddialardan. Şirketin planlarının 5.5 inç ve 6.5 inç OLEDpanellere sahip olacak diğer iki modele göre, daha düşük fiyatlı olması beklenilen iPhone 9 için daha fazla üretim yapılması yönünde olduğu düşünülüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.