Yeni Köprübaşı için geri sayım başladı

Yeni Köprübaşı için geri sayım başladı

Özellikle büyük tarım yatırımcılarının son yıllardaki gözde merkezlerinden Manisa Köprübaşı’nın çehresi düzenleniyor.

İlçe merkezindeki 6 derede birden ıslah çalışması yürüten DSİ 2. Bölge Müdürlüğü ilçeyi cazibe merkezi yapacak projede sona yaklaştı. Çalışmalar 1 ay içerisinde tamamlanacak, Köprübaşı hem daha modern hem de daha güvenli olacak.

İklimi ve verimli topraklarıyla son dönemde büyük tarım yatırımcılarının dikkatini çeken Manisa Köprübaşı yepyeni bir görünüme kavuşuyor. Hem vatandaşların huzur ve güvenliğini hem de Köprübaşı’nın yarınlardaki vizyonu düşünülerek projelendirilen “Dere Islah” çalışmalarında sona gelindi.
 

1 ay içinde tamamlanacak
 

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatı ile start verilen çalışmalar kapsamında Yeregiren Deresi; Acı Dere; Gündoğdu Deresi; Kasar Dere; Soğukpınar Dere ve Kasarkuyu Dere yatakları yeniden düzenlendi. 
İlçenin kaderini değiştirecek proje 6 derede toplam 4700 metre trapez kesitli toprak kanal; 990 metre uzunluğunda betonarme U kesit kanal ( 146 metresi ızgaralı ), 2020 metre uzunluğunda taşkın koruma duvarı, 12 adet menfez imalatı ve 25 adet brit imalatlarını kapsıyordu. 


Kış aylarından da hız kesmeden inşaata devam eden ekipler çalışmalarda son aşamaya geldi. Yeregiren Deresi üzerindeki inşaat bitirildi. Tüm betonarme imalatlar yapıldı. 1 ay içinde tamamlanması hedeflenen projede sadece Yeregiren Deresi ile Gündoğdu Deresi arasındaki bağlantı ile 1 adet menfez imalatı kaldı
 

7 milyon liraya mal olacak
 

Yaklaşık 7 milyon liraya mal olan projenin ikinci aşamasında ise Köprübaşı Belediyesi dere yataklarının çevresini yeşillendirecek ve reklarasyon alanları ile yürüyüş ve bisiklet yolları yapacak. Manisa’nın yeni cazibe merkezi yarınlara hem daha güvenli hem de daha modern bir çevre ile merhaba diyecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.