Yeni nesil Intel işlemcilerde şaşırtan değişiklik!

Yeni nesil Intel işlemcilerde şaşırtan değişiklik!

Bazı yeni söylentiler, Intel‘in bir sonraki nesil işlemcilerine yönelik yeni planlarını ortaya döküyor.

Söz konusu işlemciler 9. nesil Intel Core i5, i7 ve i9. Bu söylentilere göre Intel, bu işlemcilerin entegre grafik kartsız modellerini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Söz konusu işlemciler, bazı Avrupa bayilerinde görünmeye başladı.

Intel, işlemcilerinde basit ve işlevselliğe yönelik entegre ekran kartlarına yer vermekteydi. Bu ekran kartları yüksek performanstan ziyade normal bilgisayar kullanımı, pratik işlemler ve temel oyunlar için yeterli bir seviyede performans sunabiliyor. Ancak bundan sonra çıkacak Intel işlemcilerde bu entegre kartlara yer verilmeyebilir.

İşlemci kalıbının aynı olmasından dolayı, yeni nesillerde yalnızca GPU bölgesi deaktif edilebilir. Ayrıca bununla birlikte GPU bölgesinde sorun çıkmış yongaları, Intel’in alanı deaktif edip kullanma şansı olacak. Intel’in GPU bölgesi olmadan yeni yonga kalıbı basması, biraz düşük bir ihtimal olduğu için, bunu değerlendireceklerini düşünmek normal.

Bu işlemcilerin, harici ekran kartı kullanacak oyuncuları hedeflediğini söylersek yanlış olmaz. Şirketin bu işlemcileri yoğun olarak kullanıp kullanmayacağı da bilinmiyor. Intel tarafından, bu söylentilere karşılık herhangi bir yanıt gelmedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.