Yeni Öğretim Yılı Törenlerle Başladı

Yeni Öğretim Yılı Törenlerle Başladı

İstiklal Marşı'nın 10 Kıtasını Ezbere Söylediler

18 milyon 108 bin 860 öğrenci ve 1 milyon 77 bin 307 öğretmen 2019-2020 eğitim öğretim yılına törenlerle başladı. Tören yapılan okullar arasında Karşıyaka Mirza Nil İlkokulu da yer aldı.
Mirza Nil İlkokulu'nda gerçekleştirilen törende Öğrenciler İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını ezbere söylerken okul  müdürü Çiftçi, çifte bayram kutlaması yaptı.Karşıyaka Mirza Nil İlkokulu'nda yapılan ve Okul Müdürü Ercan Çiftçi, öğretmenler, öğrenciler ile velilerin katıldığı tören, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

ÇİFTE BAYRAM

Sunuculuğunu 3B sınıfından Nehir Ulusoy ile 3C sınıfından Doğa Simge Kum'un yaptığı törende konuşma yapan Mirza  Nil İlkokulu Müdürü Ercan Çiftçi, çifte bayram yaşadıklarını söyledi. 9 Eylül'ün hem İzmir'in kurtuluşu hem de ilköğretim haftası olarak kutlamanın sevinçlerini 2 kat artırdığını açıklayarak "İyi ki Atatürk ve silah arkadaşları bu güze şehri kurtarmışlar. Biz de Atatürk ilke ve inkılapları ışığında Atatürk'ün gösterdiği yolda öğrenciler yetiştiriyoruz. Yetiştirdiğimiz öğrencilerin her biri göklerdeki yıldızlar kadar parlak ve geleceğimiz için de umut dolu" dedi.
3 yıl önce okula gelen çocukların bugün bilgilerle dolu olarak dördüncü sınıf öğrencisi olduğunu kaydeden Çiftçi, bu sene gelenlerin de ailelerine bilgilerle dolu bir şekilde teslim edileceklerini açıklayarak emanetlerin emin ellerde olduğunu söyledi.
Okul müdürü Ercan Çiftçi, İzmir'de yanan ormanları da hatırlatarak "Hedef 1 Milyon Fidan" kampanyasına Mirza Nil İlkokulu olarak destek olacaklarını vurguladı.

İSTİKLAL MARŞI'NIN 10 KITASINI OKUDULAR

Ercan Çiftçi, Mirza Nil öğrencilerinin İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını öğrenmeden mezun olmadığını söyleyerek 3 öğrenciyi  İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını ezbere okuması için kürsüye çağırdı. 3A sınıfından Umut Ertel, 3B sınıfından Ada Beren Ölmez ve 3C sınıfından Elis Ceylin Koç tarafından İstiklal Marşı'nın 10 kıtasının okunmasının ardından tören şiirler ve şarkılarla devam etti.

Öğrenciler tarafından İzmir Marşı'nın okunmasının ardından 4. sınıfların 1. sınıflara çeşitli hediyeler vermesi  ile Mirza Nil İlkokulu'nda gerçekleştirilen İlköğretim Haftası töreni sona erdi.Törende özelikle 1. sınıf öğrencileriyle onların velilerinin heyecanı gözlerden kaçmadı.

unnamed-559.jpgaa-044.jpgaa.pngqq-011.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum