Yeni tip koronavirüs salgını cezaevlerinde hızla yayılıyor!

Yeni tip koronavirüs salgını cezaevlerinde hızla yayılıyor!

Korona virüs salgının Türkiye’de yayılmasıyla birlikte cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin yanı sıra cezaevi personelinin de durumu büyük endişe yaratmayı sürdürüyor

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Uluslararası sözleşmelerle devletin mutlak koruma statüsü altındaki bu kişilerin sağlık durumlarına ilişkin kamuoyunu tatmin edici ve şeffaf nitelikte bilgi paylaşımı gerektiğini belirtti. Kani Beko, Adalet Bakanlığı’na konuyla ilgili bir önerge verdiğini belirterek, demokratik devlet ve hukuk devleti ilkelerinin bir gereği olarak hızla yayılan salgında mevcut altyapı ile havalandırma imkanlarının sınırlı olması; çok küçük ve kapalı mekanlarda birden fazla kişinin yaşamını sürdürme ve çalışma zorunluluğu gibi etkenler göz önünde bulundurulduğunda ağır riskli alanların başında cezaevlerinin gelmekte olduğunu bildirdi. Beko, “Son günlerde özellikle Silivri Cezaevi’nde virüsün hızla yayıldığına dair haberler kamuoyuna yansımaktadır” dedi.

kani-beko-tbmm.jpg

CEZAEVLERİNDEKİ  SON DURUM NEDİR?

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği önergede hangi sorulara yer verdiği hakkında bilgi verdi. Cezaevlerinde bugüne dek Korona virüs (Kovid-19) şüphesiyle veya teşhisli kaç hasta tutuklu veya hükümlünün yaşamını kaybettiği, kaç hasta tutuklu veya hükümlünün tedavi edildiği, hali hazırdaki cezaevlerinde Korona virüs şüphesiyle kaç hasta tutuklu ve hükümlü bulunduğu konusunun önemli olduğunu söyledi. Cezaevlerinde bugüne dek Korona virüs şüphesiyle veya teşhisli kaç kişinin yaşamını kaybettiğini sorduklarını belirten Kani Beko, hastalık teşhisiyle işten el çektirilmiş kaç kişi olduğunu da bilmediklerini söyledi. Beko, cezaevlerindeki hasta personelin tedavi süreci ve kaç kişinin görev başına döndüğünün de önemli olduğunu ifade ederken cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlülerle cezaevi çalışanlarına hangi aralıklarla ve hangi şartlarda korona virüs testi yapıldığına da dikkati çekti.
--

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.