"YENİ URLA" ÖNDER ŞENGÜLER YAZDI

"YENİ URLA" ÖNDER ŞENGÜLER YAZDI

Urlalı siyasetçi Önder Şengüler, Urla hakkında köşe yazısı yazdı

Değerli okurlarım 2021 yılının son günlerini yaşadığımız bugünlerde sizlere Urla’nın değişimini aktarmak istedim. 2021 yılı Urla’nın her alanda değişim gösterdiği çok hareketli bir yıl oldu.

Urla 2021 yılına yeni kayyım ataması ile girmişti. Önder Can’ın Başlattığı değişim ve yatırım atağı Yeni atanan Kaymakam Sayın Murtaza Dayanç ile devem etmeyi sürdürdü. Kayyım yönetimlerinin genel amacı tutumlu harcama politikası , borçsuz belediye , yatırım , gereksiz harcamaların kesilmesi ve mali disiplinden ibarettir. Kayyım Belediyelerine bazıları siyasi gözle bakmaz iken bana göre kayyım yönetimleri daha siyasidir. Vatandaş şuan “Urla’yı Devlet yönetiyor” demiyor , Ak Parti Hükümetinin atamasını yaptığı Kayyım yönetiyor diyor. İşte bu sebeple biz Siyasiler de kayyım yönetimlerini ve bürokrasiyi yakından takip edip , yapılan hizmetleri vatandaşa anlatmak ile sorumluyuz.

Sayın Murtaza Dayanç Kayyım’lık tecrübesi yüksek bir bürokrattır. Göreve geldikten sonra önce ilçeyi tanıdı , sorunları çözümledi ve ardından ise değişim ve icraat dönemine başladı. Büyükşehir Belediyesi’nin tüm engellemelerine rağmen Urla Belediye’si bir çok alanda yenilikler yaptı , Halka dokundu , şeffaf Belediyeciliği uygulamaya başladı. Ben iddia ediyorum ki şu an İzmir İlçe Belediyeleri arasında ekonomik açıdan en güç olan Belediye Urla Belediyesi’dir. Kasası para dolu , sıfır borç , yükseltilmiş personel maaşları , yeni araç ve makina ekipmanları , tamamlanmış bir çok proje , yapım aşamasında olan bir çok proje ile çalışmalara devam etmektedir. Özellikle Urla Meydan projesi , gülbahçe sahil yenilenmesi ve Urla Kum plajı projelerinin 2022 yılında başlaması ile birlikte Urla Belediyesi Kayyım yönetiminin , Urla’ya katkısı çok daha belirgin bir hal alacaktır.

2021 yılında Urla’da yaşadığımız değişiklikler her alanda kendini gösterdi. Belediye ile başladık , Belediye ile devam edelim isterseniz. Daha önce ki yazılarımda da belirttiğim üzere Urla Belediyesinde yapılması gereken en önemli değişiklik Burak Oğuz’dan miras kalan Başkan yardımcılarının değiştirilmesinin gerekliliğiydi. Eski Başkan Yardımcısı Erhan Kıpkıp görevinden istifa etti. Eski Başkan Yardımcısı Yücel Işık ise Sayın Murtaza Dayanç tarafından görevinden alındı. Özellikle Yücel Işık değişikliği sonrası Urla Belediyesi’ne bir huzur , bir sükunet , bir düzen ve güleryüz hakim oldu. Şuan saat gibi işleyen bir sistem var. Baskı yok , mobing yok , dedikodu yok , fitne fesat yok , düzen var , intizam var , güven var , huzur var…

2021 yılında göreve başlayan , Tecrübeli bir isim olan Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Zeynep Turan Yeni Urla’nın yeni bürokratlarından. İl özel İdaresi ve İzsu’da görevler yapmış olan Zeynep Turan Şuan Urla Belediyesi’nin tek Başkan Yardımcısı olarak görevini devam ettiriyor.

image-6483441.jpg

Urla Belediyesi’nin bir yeni ismi ise Ali Serkan GÜLER , Plan Proje Müdürü olarak göreve başlayan Tecrübeli isim Gaziemir Belediyesinden transfer edildi. İYTE mezunu 15 yıllık şehir plancısı olan Ali Serkan GÜLER “mezun olduğum ilçeye hizmet etmek istiyorum” söylemi ile göreve başladı. Tecrübeli ismin Plan Proje Müdürlüğü birimi başında Urla siluetine çok ciddi katkılar sunacağı kanatindeyim.

Urla Belediyesin’de amiral konumunda üç birim vardır. Bu üç birim tüm iş yükünü çekmenin yanında aynı zamanda Belediye’nin en büyük gelir kapısıdır. Yapı kontrol müdürlüğü Mehmet Sakıcı yönetiminde çok iyi işler çıkartıyor. Plan proje Müdürlüğü Ali Serkan Güler yönetiminde daha kurumsal bir kimliğe büründü , en çok aksayan ve şikayet alan birimin bir anda işlevinin yükseldiğini gözlemliyoruz. Daha önce de yazdığım gibi soyadı gibi Kahramanca mücadele eden İmar Müdürü Sayın Aysu KAHRAMAN ile imar müdürlüğü Urla tarihinde görülmemiş kadar proje yükünü sırtlandılar ve şuan İmar müdürlüğü tüm izmir İlçerine örnek olacak şekilde muazzam bir çalışma örneği gösteriyor. İYTE mezunu bir mimar olan Aysu Kahraman’ın kişi ayırt etmeksizin kapısını çalan her bir vatandaş ile birebir ilgilenerek çözüm odaklı , güleryüzlü , özgüveni yüksek bir çalışma prensibi ile işleri sorunsuz çözümlediğini gözlemliyoruz. Bahsettiğim üç birimin 2021 yılında Urla Belediyesine gelir katkısı tahminime göre 40 milyon TL. üzerindedir. İşte bu gelirler Urla Halkına hizmet olarak dönecek olan gelirlerdir. Yeni Urla’da bu isimlerin çoğalması en büyük temennimizdir.

2021 yılı Urla açısından bürokraside büyük değişimlerin olduğu bir yıl olarak tarihe geçti.

Urla sağlık sistemi komple yeni isimler ile tanıştı. 8 yıl süren Başhekimliği 2021 yılında sonlandırılan Adıgüzel DEMİREL’in yerine yeni Başhekim olarak Ömer KOÇAK atandı. Ömer Koçak hekimlik hayatının büyük bir kısmını Başhekim olarak geçirmiş , tecrübeli bir isimdir. Urlaya katkısı olacağı kanaatindeyim.

Urla’ya yeni atanan bir diğer isim ise İlçe Sağlık Müdürü Uz. Doktor Ali SEREL olmuştur. İlçemizde bir Sağlık Müdürlüğü olduğunu Ali Serel’in göreve başlaması ile farketmiş olduk. Özellikle covid salgını sürecinde gösterdiği muazzam mücadele taktire değer bir durumdur. Güleryüzlü , genç ve dinamik bir yapısı olan Müdürümüzün Yeni Urla’ya çok daha fazla katkısı olacağını düşünmekteyiz.

İlçe tarım müdürlülüğünde yıllarca görev yapan İbrahim Yılmaz , görevinden istifa ederek ayrıldı. Yeni İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yunus DURDU ilçemizde görevine başlayarak tüm mesaisini çiftçinin yanında , eğitim vererek geçirmekte ve başarılı bir grafik çizmektedir.

2021 yılında Urla’da Milli Eğitim Müdürlüğün’de bir görev değişikliği oldu. Yeni İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak Süleyman CAN görevine başladı. Süleyman Can için kulislerde bir görev değişikliği süreci olacağı konuşulsa da kendisi İlçe Müdürlüğü görevinde kaldı. Tahminime göre bu süreç nedeniyle henüz tam olarak konsantre olamadı sayın Süleyman Can ancak 2022 yılımda tecrübesini sahaya yasıtarak fark yaratacağı düşüncesindeyim.

iskele-quay-urla-turkey.jpg

Özel bir paragraf açmak istediğim bir isim daha var Yeni Urla’mızda!

O bir Hanımedendi , o bir anne , o bir psikolog , o bir emniyet müdürü , İlçe Emniyet Müdürümüz Sayın Zeynep ERDOĞAN. Aslında ilçemize ataması 2020 yılında yapılan Sayın Zeynep Erdoğan’ı hepimiz bu yıl daha yakından tanıdık. Afganistan’a özel bir görev için 6 aylığına gitmesi nedeniyle faaliyetlerine bu yıl başlayan Müdürümüz farkını kısa sürede hissettirdi. Kendisini deniz kıyısında , çarşıda , pazarda , kahvehanede , pazarda hemen her yerde Halkın içinde görebildik. Torbacıların korkulu rüyası olarak isim yapmış olan Müdürümüzün son aylarda Urla’da yaptığı operasyonlar tüm haberlere konu oldu. Müdürümüzü Elinde telsizi ile özellikle yaz sezonu yoğunluğunda gece saat 02:00’lerde denetimler yaparken hepimizin görmüşlüğü vardır. Göreve gelmesi ile birlikte göçmen kaçakçılığı , deniz patlıcanı avı , uyuşturucu satıcılarına karşı verdiği mücadele ile ilçemizde asayişi ve sükuneti üst seviyeye çıkardığını gözlemlemekteyiz.

Yazımın başlığında da belirttiğim üzere Yeni Urla 2021 yılında değişim rüzgarlarına sahne oldu. Kaymakam , başhekim , sağlık müdürü , milli eğitim müdürü, tarım müdürü , Emniyet Müdürü ve belediye’de bir çok yeni isim ile tanışan Urla’nın 2022 yılında çok fazla olumlu değişime sahne olacağını kestirebiliyoruz.

Urla İlçemiz İzmir’de Kayyım yönetimi ile yönetilen tek ve özel bir ilçedir. Borç batağından bir türlü kurtulamayan Belediyemiz 2 yıllık kayyım yönetimleri sonrası tüm borçlarını kapatmıştır. Kasasında yatırım parası hazır olan bir Belediye’ye dönüşmüştür. Formül aslında çok basit ve uygulanabilir bir formüldür. Belediye gelirleri özenle korunmuş , gereksiz tüm giderler ve masraflar kısıtlanmış , imar , plan proje , yapı kontrol , fen işleri gibi birimlerin rahat çalışması sağlanmış ve sonuç olarak hem gelir elde edilmiş hem de giderler kontrol altına alınmıştır. Urla Belediyesinin yapacağı her yatırım Urla Halkının geleceği ve yaşam standartlarının yükseltilmesi demektir. İşte 2021 yılı bu yatırımların altyapısının yapıldığı bir yıl olarak tarihe geçti. Urla bu süreçlerin meyvesini bir kaç yıl sonra toplayacak ve sürece dahil isimlerin duacısı olacaktır. Hatırlarmısınız? Sibel Uyar Urla Belediye Başkanlığı koltuğuna oturduğunda ilk röportajında “oturduğun koltuk bile icralık” söyleminde bulunmuştu. İşte o Urla’dan bugün yatırım yapmak için kasasında milyonlarca Lira parası bulunan Urla’ya geldik. Yeni Urla’dan kastım ise bu durumdur.

Biz Ak Parti’li isimler bu süreçte çok eleştirildik , çok ithamlara maruz kaldık , tehditler aldık , işimizi gücümüzü bozmaya çalıştılar , hakaretlere varan söylemler ve iftiralar ile karşı karşıya kaldık ancak biz Urla’yı seviyoruz , biz burada yaşamayı seviyoruz ve siyaset düsturumuzun gereği olan Halk’a hizmeti en üst seviyede uygulamaya çalışıyoruz. Urla Belediyesi bütçesinden yani Urla Halkının bütçesinden Chp’li Tuncay Özkan’ın dergisine aylık 30.000 tl ödenmesini hazmedemiyorduk. Çerez , çay , kahve , misafir karşılama ikramları için Belediye bütçesinden yıllık milyonlarca TL. Harcanmasını yadırgıyorduk. Konserlere , şenliklere , davul zurnaya yıllık milyonlarca TL. Bütçe ayrılmasını yadırgıyorduk. Çünkü derdimiz Urla’ya hizmet , Urla’ya yatırımdı işte şimdi bunu başarabilecek yöneticilere sahibiz. Yeni Urla’nın temelleri atıldı , önümüzdeki süreç sonunda özür olmasa da bir teşekkür edilecek insanlar olduğunu hatırlatarak yazımı sonlandırmak istiyorum.

Yeni yılınızı bir sonraki “Urla Siyaseti” başlıklı yazımda kutlamak ister , sevgi ve saygılarımı sunarım.

Kalın sağlıcakla…

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum