Yeni Yıl Kapıda

Yeni Yıl Kapıda

Eylül Ayça Karakuş yazdı; Yeni Yıl Kapıda

Bir yılı daha bitirip yeni yıla doğru adım adım gittiğimiz son günlerdeyiz...

Yer yılın yeni yıl telaşı, paniği, beklentileri ve pahalılığı kapımızda diyebilirim. Caddeler, sokaklar , mağazalar ışıl ışıl davet karlığıyla insanları cezbederken elini attığın her ürünün cep yakıyor olması tüm büyüyü bozuyor.

Son bir yıl içinde her şey inanılmaz derece pahalandıUmut ve insanların alım gücü ne yazık ki azaldı. İnsanlar kredi kartlarına yüklenmiş durumdalar, ödenemeyen kredi kartları borçları ise haciz dosyalarında çoktan yerini almış durumda.

Ne olacak bu insanların hali?

Nereye kadar dayanma gücünü gösterebileceğiz?

Bu çılgınlığa kim dur diyecek?

Hepimizin aklında cevabı bilinmeyen bu sorular var değil mi?

Oysa ki geçen yılda ,yeni yıla girerken insanlar umutlu , telaşlı ,beklentileri yüksek bir şekilde yeni yılı karşılamıştı. Peki ya sonuç ne? Sonuç ortada... Geçim sıkıntısı çeken milyonlar, ümidini yitiren gençler, okumak istemeyen çocuklar, meslek sahibi olmanın hayalini kurmaktan korkan sayısız nesiller...

Haklılar mı? Maalesef haklılar. Çünkü önlerinde ki örnekler ne yazık ki iç açıcı değiller. Her evden en az bir kişi üniversitesi mezunu ve yaşamını hala ailesinden aldığı üç kuruşla geçimini sağlamaya çalışıyorlar. Hal böyle olunca arkadan gelen kardeş ise ablam ,abim okudu da ne oldu, boş geziyor diyor. Onca yıl okula yaptığınız masraf çöpe gitti deniliyor.

Eski tatların kalmadığı, yeni yıl gelse ne olur gelmese ne olur denildiği bir yılı daha karşılamaya hazırladığımız son günlerde halimiz içler acısı.

Seneye her şey yoluna girer mi yoksa bu günlerimizi mumla mı ararız bilemiyorum ama bildiğim tek bir şey var ki o da, umutlarımızın en derinden kesildiği...

Hoş gelesin yeni yıl, aklı başında gelesin 2023!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.