Yeni yıla sağlıklı girin

Yeni yıla sağlıklı girin

Beslenme ve Diyet Uzmanı Özge Başkülekçi, yeni yıla sağlıklı girebilmek için doğru beslenmenin önemli olduğunu dile getirdi.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Özge Başkülekçi, yılbaşı gecesi yapılan beslenme hatalarının sağlık sorunlarına zemin hazırlayabildiğini belirtti.

Başkülekçi, “Her türlü lezzetin bir arada bulunduğu, özenle hazırlanmış yılbaşı sofralarındaki sınırsız yiyecek ve içecek tüketimi, sağlık sorunlarına neden olabilir. Yılbaşı gecesinde ani ve aşırı besin tüketimi, vücudunuzu zorlayarak dengenizi bozar. Bu nedenle yeni yılı sağlıkla karşılayabilmek için beslenmeye dikkat etmek gerek. Sofrada öncelikle midenizi yormayacak çorbayla başlangıç yapabilirsiniz. Ardından salatalar, zeytinyağlılar gibi sindirimi kolay yiyeceklerle devam etmelisiniz. Ana yemekte kırmızı et yerine ızgara veya fırında balık, tavuk, hindi tüketilebilir. Özellikle kızartma ve aşırı yağlı besinlerden mümkün olduğunca kaçınılmalıdır” dedi.

“YAĞLI MEZELERDEN KAÇININ “

Yılbaşı sofralarının olmazsa olmazının mezeler olduğunu dile getiren Diyetisyen Başkülekçi, “Yeni yıl menüsüne meze çeşitleri eklenecekse aşırı yağ içeren ve mideyi zorlayacak mezelerden kaçınılmalı, mezeler yoğurtlu, az yağlı, mümkünse zeytinyağlı olmalıdır" ifadelerini kullandı.

“TATLI TÜKETİMİNDE AŞIRIYA KAÇMAYIN”

Diyetisyen Başkülekçi, tatlı tüketiminde de aşırıya kaçılmaması gerektiği konusunda uyarılarda bulunarak, “Tatlı, yüksek enerji içerdiğinden ve kan şekerinin hızla yükselmesine neden olduğundan yemekten hemen sonra tüketilmemelidir. Eğer tüketilmek isteniyorsa yemekten 2-3 saat sonra ara öğün olarak tercih edilebilir. Kalorisi yüksek kıvamlı tatlılar yerine sütlü veya meyveli tatlılar tüketilmelidir. Yılbaşı gecesi yağ içeriği oldukça yüksek kuruyemiş tüketiminin 1 avucu geçmemesine de dikkat edilmelidir" diye konuştu.

aw108625-01.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.