Yenilikçi avukatlar seçime hazır!

Yenilikçi avukatlar seçime hazır!

‘Ne iktidarın yandaşı, ne muhalefetin arkadaşı olacağız’

İzmir Barosu’nun önümüzdeki ay yapılacak olan seçimine giren Yenilikçi Avukatlar, başkan adayları Prof. Dr. Avukat Muhammet Özekes ve yönetim kurulu adaylarını tanıtım toplantısıyla ilan etti.  Yönetim kurulu adaylarını bizzat kendisi açıklayan Prof. Dr. Özekes, ‘Ne iktidarın yandaşı, ne muhalefetin arkadaşı olacağız biz sadece avukatın yanında olacağız” dedi.

42551939_738964076457410_7458832457559703552_n.jpg

İzmir Barosu’nun önümüzdeki ay yapılacak olan seçimli genel kurulu için avukatlar arasındaki adaylık süreci de artarak devam ediyor. Baro seçimlerine ilk defa bir gurup değil bir hareket olan giriş yapan Yenilikçi Avukatlar, baro başkan adayı ve yönetim kurulu adaylarının tanıtımı için toplantı düzenledi. Bornova Öğretmenevi’nde gerçekleşen tanıtım toplantısına, bir çok avukat ve basın mensupları katıldı.

Yenilikçi Avukatlar İzmir Barosu Başkan adayı Prof. Dr. Avukat Muhammet Özekes, kendi başkan adaylığını ve yönetim kurulu başkan adaylarını bizzat kendisi yaptı. Prof. Dr. Muhammet Özekes, “Ne iktidar yandaşı, ne muhalefetin arkadaşı olacağız, sadece avukatın yanında olacağız” diye başladığı saçıklamasında, “Biz bir yoluz, birinci yol değil, ikinci yol değil birleştirici olmayı hedefleyen üçüncü bir yoluz. Bir kimse kendisine bir isim bulmuş, adı ali ama başkası birisi ona sen ali değilsin diyor. Burada alışılmış kafalar bizi bir yerlere lanse etmeye çalışıyor. Biz herhangi bir gurup, siyasi yapı vs .içinde değiliz. Bizi kendilerine benzetmeye çalışıyorlar ama biz onlar gibi değiliz. Onların yaklaşım doğru değildir. Bizim çıktığımız yol bu yoldur. Kurullarımızı ve programımıza baktığınız, baroculuğa yeni bir ses ve soluk getirmek için vardır. Biz şuna inanıyoruz. Bu işi sonuçlandırdığımızı zaman sadece İzmir Barosu için değil Türkiye Barolar birliği için de yönetim farkını herkes görülecektir. Bazı doğumlar sancılıdır ve acılıdır, biz de bu sancıyı yaşıyoruz diye düşünüyorum. Bazı konularda farklı düşünceleri olan ve bugüne kadar kendilerine söz hakkı verilmeyen insanların bu kurullarımıza davet ettik ve onlarda bizimle birlikte oldular.  Ben durumun bu kadar vahim olduğunu düşünmüyordum. İlçelerdeki arkadaşların kendilerini temsil etme haklarının yok olduğunu gördük. Baro yönetimi doğrudan atama yöntemiyle temsilciler verildiğini öğrendim. Oradaki meslektaşlarımıza olan güvensizliği görünce çok üzüldüm. 

Aday listemizde benim gibi iki profesör, bir doçent, bir yardımcı doçent var. Aday listemizin yüzde 80 akademik kariyer yapmış hukukçulardan. Bu arkadaşlarımız avukat olup, bu mesleği yaparken aynı zamanda hukukçu kariyerlerini de yapmış kişilerdir. Bu kurullar, farklı düşüncelerin ve yeteneklerin, bakış açılarının baro yönetiminde söz ve yer bulabilmesi için oluşturuldu.

Aktif siyasetten uzak duracaklarına dair bütün aday arkadaşlarımızdan taahhüt aldık. Baronun yönetim kurullarında olan kişilerin direk siyasetin içinde olmamasını ve bu neden yönetimden istifa etmeyeceklerine dair kendilerinden taahhüt aldık.  Seçime kadar çok konuşacağım ama seçimden sonra az konuşacağım. Siyasi lütuf atmayacağım. Gerektiğinde avukatların haklarını korumak için konuşacağız. Ne iktidarın yandaşıyız, ne muhalefetin arkadaşıyız, sadece avukatların yanında olacağız” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.