Yentür: Öğretmenlerimize müteşekkiriz

Yentür: Öğretmenlerimize müteşekkiriz

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen tören ile Öğretmenler Günü'nü kutladı. Müdür Yentür, konuşmasında "geleceğin güçlü ve müreffeh Türkiye'sini inşa etmek üzere hizmette bulunan öğretmenlerimize müteşekkiriz" dedi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla gerçekleştirdiği etkinlikler kapsamında Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve şehit olan tüm öğretmenler için yapılan saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Öğrencilerle birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk koyan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, törende yaptığı konuşmada “Bilgiyi vicdanıyla yoğuran öğretmenlerimizin en güzel eseri, ülkesi ve milletini çok seven nesiller yetiştirmek olacaktır” dedi. Yentür, “şanlı bayrağımızın dalgalandığı her yerde, mesleğini sınıf duvarlarının ötesine taşıyarak geleceğin güçlü ve müreffeh Türkiye'sini inşa etmek üzere hizmette bulunan öğretmenlerimize müteşekkiriz” diyerek tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı ve şunları ekledi: “Sürekli bir değişim ve gelişim içinde olan bilgi kavramını, kültür ve medeniyetimizin değerleriyle donatıp özgün ve üretken nesilleri yetiştirme gayretimizi sürdüreceğiz.”

img-9573.jpg

Konak Cumhuriyet Meydanı’nda anıta çelenk koyulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti ve hemen ardından şeref defteri imzalandı. Törene, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, İl Milli Eğitim müdür yardımcıları, eğitim yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından ‘24 Kasım Öğretmenler Günü Programı’ Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törenle devam etti. Törene İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Vali Yardımcısı Mustafa Yıldız, İzmir İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, İl Milli Eğitim müdür yardımcıları, eğitim yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in mesajının okunması ile devam etti. Ardından İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan sinevizyon gösterisinin sunumu yapıldı.

img-9399.jpg

Genç meslektaşları adına konuşma yapan aday öğretmen Nurcan Yıldırım’dan sonra yıllarını ve sevgisini mesleğine vermiş emekli öğretmen Hülya Temizkan’ın konuşmasına yer verildi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür konuşmasına ‘’Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 24 Kasım 1928’de Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği tarihin yıldönümü. Bugün, “Ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkarmak” için didinen ve ter döken, alnındaki bilgi çelengi ve elindeki meşaleyle aydınlık ufuklar açarak, düşüncelerde şimşekler çaktıran, gönüllere sevgi tohumu eken, vefakar öğretmenlerimizin günü’’ diyerek başladı. Öğretmenlik mesleğinin kültür hayatımızda bilgelik mesleği olarak kabul edildiğini ifade eden Yentür, dünyadaki teknolojik gelişmelere rağmen öğretmenlerin yerinin doldurulamadığını vurguladı.

img-9503.jpg

Bilgi çağının öğretmenlerinin, her öğrencinin ayrı bir dünya olduğu, topluma mutlaka kazandırılması gereken bir cevher olduğu bilinciyle öğrencisine yaklaştığını belirten Yentür sözlerine şöyle devam etti: “Ülkemizin bugünlere gelmesinde büyük pay sahibi olan, “Cemiyetin düşmanı cehalet, cehaletin düşmanı öğretmendir” diyerek, güçlü bir Türkiye ve aydınlık geleceğimiz için göreve koşan ve şehit olan öğretmenlerimizi de bu vesile ile bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Tüm öğretmenlerimize sağlık, başarı ve huzur dolu yarınlar diliyorum.”

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, emekli öğretmenler, Hülya Temizkan ve Ahmet Dikmen’e hizmet şeref belgelerini takdim etti. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, yaptığı konuşmada tüm saygın şahsiyetlerin yetiştirilmesinde öğretmenlerine önemine değinerek ‘mesleğe’ adanmışlık’ yaptı.

Program, Bornova Anadolu Lisesi öğrencilerinden Hüseyin Arda Sarızeybek ve Ceren İstek’in gitarda Egemen Saklavcı ve kemanda Almira Su Bayraktar’ın eşliğinde gerçekleştirdikleri ve büyük beğeni toplayan şiir dinletisi ile devam etti.

img-9691.jpg

Öğretmenlik mesleğine adım atarak eğitime taze ve güçlü soluk olacak aday öğretmenlerin yemin töreni sonrası Şef Cenk Aybars Dereli yönetiminde İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Türk Halk Müziği grubu muhteşem bir müzik dinletisi gerçekleştirdi.

Program, İzmir’de görev yapan ve fotoğraf sanatına gönül veren öğretmenlerin çalışmalarından oluşan fotoğraf sergisinin açılışının ardından sona erdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.