Yerel Basın İçin İş Birliği

Yerel Basın İçin İş Birliği

CHP İzmir Milletvekili Gazeteci Tuncay Özkan, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi’yi ziyaret etti. Ziyarette basın sektörünün yaşadığı sorunlar ve basın meslek örgütlerinin çalışmaları değerlendirildi.

Basın sektörünü tek ses olmaya zorlayan bir süreçten geçtiklerini ifade eden İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, “Yaşadığımız zorlu süreci aşmak için basın meslek örgütleri daha fazla inisiyatif almalı, basın kartı konusunda referans meslek örgütleri olmalı. Maalesef gazeteciler üzerinde baskı ve ekonomik sorunlar her geçen gün artıyor. Aşmak için, yerel, ulusal tüm kurum ve kuruluşların dayanışmasına ihtiyaç var” şeklinde konuştu. Gappi aynı zamanda meslektaşları olan Özkan’dan yerel basının güçlendirilmesi yolunda somut adımlar atılmasını istedi.

esat-ercetingoz-dilek-gappi-tuncay-ozkan.jpeg

Tuncay Özkan ise son süreçlerde imza atılan yasal düzenlemelerin basını kısıtlayıcı uygulamalar olduğuna dikkat çekerek “Çalışmalarımızı medya sektörünün yapısal sorunlarını çözmek üzerine planlıyoruz. Ben de bir basın mensubuyum ve ülkemizde medyanın daha güçlü, tarafsız olması gerektiğine inanıyorum. İzmir Gazeteciler Cemiyeti gibi Türkiye’nin önde gelen meslek örgütlerini dolaşıyorum. Yerel basınımızı güçlü ve özgür kılacak somut çözümler üzerine odaklanıyoruz.” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.