Yerel Medya Çalıştayı Marmaris'te başladı

Yerel Medya Çalıştayı Marmaris'te başladı

Türkiye'nin her köşesinden gelen 300'e yakın gazeteci, 6-8 Ekim tarihleri arasında Marmaris'te düzenlenecek olan Anadolu Buluşması-Yerel Medya Çalıştayında bir araya gelecekler.

Marmaris Belediyesi'nin basın meslek örgütlerinin katkılarıyla düzenlediği bu çalıştay, 3. kez gerçekleşecek. 300'e yakın basın mensubu, Marmaris'te buluşacak ve yerel medyanın önemli temsilcileri bu etkinlikte bir araya gelecekler. Ayrıca CHP'nin gazeteci kökenli milletvekilleri, basın meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütleri temsilcileri de bu çalıştayda yer alacaklar. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise katılımcılara hitap ederek Anadolu'dan gelen basın temsilcileriyle görüşme fırsatı bulacak.

Çalıştayın toplantıları 7 Ekim Cumartesi günü yapılacak. Sabah saat 10.00'da başlayacak olan oturumlarda Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, gazeteciler cemiyetlerinin başkanları ve bazı önemli kişiler, basın meslek örgütleri adına konuşmalar yapacaklar.

29629128-4411.jpg

Öğleden sonra ise çeşitli konu başlıkları altında sunumlar gerçekleştirilecek. Bu sunumlar arasında "Radyo Televizyon Yayıncılığı ve Denetimi", "Televizyon Gazeteciliği", "Avrupa'da Yerel Basın İşleyişi", "Gazetecilerin Örgütlenmesi", "Basın Yasası", "Cumhuriyet'in 100. Yılında Kadın ve Yazarlık", "İnternet Gazeteciliği", "Yüksek Trafikli Sitelerin Yönetimi ve Alternatif Gelir Kaynakları", ve "Fotoğraf ve Videolarda Manipülasyonun Seçim Dönemini Nasıl Etkilediği" gibi konular ele alınacak.

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, bu önemli etkinliğe tekrar ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Oktay, Türkiye'nin dört bir yanından gelen gazetecilerin bu vesileyle Marmaris'i tanıyacaklarını ve yerel basının sorunlarının masaya yatırılacağı çalıştayın sorunların çözümüne katkı sağlayacağına inandıklarını dile getirdi. Tüm katılımcılara verimli bir çalıştay süreci dileyen Oktay, bu etkinliğin başarılı bir şekilde gerçekleşmesini temenni etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.