Yerel medya çalıştayı Marmaris’te başladı!

Yerel medya çalıştayı Marmaris’te başladı!

“Anadolu Buluşması-Yerel Medya Çalıştayı 2021” Marmaris’te başladı.

17 Ekim’de sona erecek olan “Anadolu Buluşması-Yerel Medya Çalıştayı 2021”'nin son gününde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da konuşma yapacak. İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi de yarın (16 Ekim)“Yerel Medyanın Sorunları ve Çözüm Önerileri Yuvarlak Masa Toplantısı”na katılacak. Çalıştaya İzmirli gazeteciler güçlü bir ekiple dahil oldu.

Türkiye’nin her bölgesinden 300’e yakın gazetecinin katıldığı çalıştayda ekonomi muhabirliği, sendikalaşma, basın özgürlüğü gibi konular ele alınacak. Pazar günkü etkinliklerde ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anadolu basın temsilcilerinin sorularını cevaplandıracak.

yerel-basin-marmaris-te-bulusacak-14458641-amp.jpg

CHP Milletvekilleri Atilla Sertel, Tuncay Özkan ve Utku Çakırözer’in de katılacağı çalıştayda RTÜK Üst Kurulu üyeleri İlhan Taşcı, Okan Konuralp, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Basın İş Sendikası Genel Başkanı Savaş Nigar, Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Gökhan Durmuş, Ekonomi Muhabirleri Derneği Başkanı Turgay Türker, Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Celal Toprak, gazeteciler Barış Terkoğlu, Serdar Cebe, Mustafa Kurdaş, Mehmet Ocaktan, Sertaç Eş oturumların konuğu olacak.

GAPPİ, “YEREL MEDYAYI SAVUNACAĞIZ”

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi çalıştayın Türkiye’de basın özgürlüğüne ve basının niteliğine katkı sunmasını umut ettiklerini kaydederek, “Çalıştayda yerel medyanın durumunu, sıkıntılarını ve çözüm önerilerini tartışacağız. Özgürlük alanımızın günden güne daraldığı bir ortamda güçlü ve kaliteli bir yerel medyanın varlığını savunuyoruz. İGC olarak gerek İzmir’de gerek bölge düzeyindeki tecrübelerimizi paylaşacağız” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.