Yerel seçime doğru Çeşme kazanı!

Yerel seçime doğru Çeşme kazanı!

Arif Çayan Yazdı; Yerel seçime doğru Çeşme kazanı!

Malumunuz gündemimiz artık yerel seçimler…

Türkiye’nin güzel turizm ilçesinde de yerel siyasetin ateşi her gün daha da yükseliyor.

Siyasi partilerin aday adayları başvurularını yaptıktan sonra kendilerini destekçileri ile birlikte sahaya atmaya başladılar.

Çeşme’de her zaman olduğu gibi yerel seçimler öncesi hesap kitap yapanlar meclis listeleri başkan adayları için nabız yoklayarak ilçe siyasetine yön vermeye çalışırlar. Sizin anlayacağınız kulis bilgileri havada uçuşur.

Ben de bu ilçeyi iyi bilen gazeteci olarak görüşlerimi sizlerle paylaşmak istedim. O zaman yereldeki iktidar CHP’den başlayalım.

ekrem-oran-medyaege-izmir.webp

CHP Genel Merkezi’nde dün yapılan PM sonrası sözcü Deniz Yücel’in yaptığı ‘Ön Seçim’ kararı açıklaması sonrasında Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran’ın ‘Hodri Meydan’ sözleri ile 2. Dönemine hazır olduğunun en somut göstergesi.

muhittin-dalgic-medyaege-izmir.jpg

Öte yandan Çeşme’nin geçmiş dönem belediye başkanı Muhittin Dalgıç, tekrar adaylık başvurusu yaparak, ’Bu yarışta ben de varım’ diyor. Dalgıç, çalışmalarını Çeşme ve Ankara’da sürdürüyor. Bu süreçte eski takım arkadaşları ile fikir alışverişinde bulunmaya devam ediyor.

onur-saatli-medyaege-izmir.webp

Öte yandan Genel Merkez katlarında adı sıkça bahsedilen isimlerden biri de Onur Saatli. Aileden CHP’li Saatli, Genel Merkez ve Çeşme arasında mekik dokuyan isimlerden. Haftanın belli günlerinde Ankara’da nabız yoklayan Onur Saatli, diğer zamanlarını ilçede esnaf ve halkın sorunlarını dinleyerek, onlara projelerini anlatarak geçiriyor.

Öte yandan Saatli tartışmalarla da İzmir gündeminde yer aldı. Saatli'nin geçtiğimiz hafta, sahte sosyal medya hesapları yönettiği ortaya çıkmıştı. Ayrıca Saatli'nin işyerinde kaçak bir bölüm olduğu basın gündemine düşünce de kaçak olan işyeri bölümünü yıktırması tartışmalara neden olmuştu.

Onur Saatli’nin daha önce de kamusal alanı işgal ettiği gerekçesi ile Çeşme Belediyesi tarafından işlettiği bar da mühürlenmişti.

CHP’nin diğer aday adayları ise yaptıkları çalışmaları kendi sosyal medya hesaplarından paylaşarak kendi tabanlarını oluşturmaya çalışıyorlar.

volkan-evci-medyaege-izmir.webp

-İYİ PARTİ VİTES YÜKSELTİYOR-

İyi Parti Çeşme İlçe Başkanı Volkan Evci ise geçtiğimiz günlerde üye katılım töreni düzenleyerek ilçede yerel seçimlere güçlü bir şekilde gireceklerini gösterdi. Her ne kadar Genel Merkez tartışmaların odağında olsa da Çeşme’de durum biraz daha farklı. İyi Parti ilçe Başkanı Evci ile yaptığım görüşmede ‘Şu anda gündemimizde üç isim var. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz” açıklamasında bulunmuştu. İyi Parti GİK ‘yerel seçimlerde yalnız yürüyeceğiz’ açıklamasından sonra yakında İyi Parti’nin adayının açıklanacağını düşünüyorum.

mustafa-cenger-medyaege-izmir.jpeg

- CENGER İSMİ AÇIKA ARA ÖNDE-

Cumhur ittifakı hattında ise aday başvuruları devam ederken, halk ve esnaf ile yaptığım sohbetlerde Ak Partili Mustafa Cenger’in ismi açık ara önde çıkıyor. Gerek Çeşmeli vatandaşlar gerekse esnaf Cenger’den vazgeçmiyor. Geçtiğimiz yerel seçimlerde kendi partisindeki iç çekişmelerden dolayı seçim kaybeden Mustafa Cenger’in ismi yine ön planda. Ak Parti ne yapar ne eder bilemem ama gördüğüm Çeşme halkının Cumhur kanadında Cenger ismi uzak ara ön planda. Seçim takviminde günler kısaldıkça Ak Parti ve MHP’nin nasıl bir yol izleyeceğini de hep beraber göreceğiz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.