Yerli ve milli üretici Hükumetten teşvik bekliyor

Yerli ve milli üretici Hükumetten teşvik bekliyor

Yerli ve milli üretim yapan küçük ölçekli işletmeler, uluslararası şirketlerle rekabet edebilmek için Hükümet’ten teşvik ve destek bekliyor

Son günlerde oldukça ön plana çıkan ve özellikle Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından sık sık vurgulanan ‘yerli ve milli’ kavramları Türkiye’de kendi imkânları ve kaynakları ile üretim yapan küçük ölçekli sanayiciler ve işletmeciler için umut oldu. İşletmeciler, yerli ve milli kaynaklarla üretim yapan ve uluslararası şirketlerle rekabet etmek zorunda kalan üreticilerin desteklenmesini talep etti.


Aydın’ın Nazilli ilçesinde bulunan Eşref Özel Çok Amaçlı Kapalı Alanı’nda, düzenlenen Exponaz Agro Nazilli Tarım Fuarı’na tamamen kendi imkânları ile ürettikleri römork ve su tankerleri ile katılan Sedat Dinç, kendilerine teşvik ve destek verilmesi halinde çok uluslu şirketlerle rekabet edebilir konuma gelebileceklerini ifade ederek, “Bizler Türkiye’deki binlerce küçük ölçekli işletmeden biriyiz. Nüfusunun 3’te 2’sinin tarım ve tarıma dayalı sanayi ile geçindiği Aydın’ın Nazilli ilçesinde 1983 yılından beridir baba mesleğimizi devam ettiriyoruz. Sektörümüz bilindiği üzere çok uluslu şirketlerin büyük oranda etkilediği ve yönlendirdiği bir sektör. Bizler de bu koşullar altında üreticilerimize en kaliteli hizmeti sunabilmek için her geçen gün gelişen teknolojiye ayak uydurarak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Ancak tabii ki bu çok da kolay olmuyor. Piyasa koşulları, hammaddeye ulaşma noktasında yaşadığımız sıkıntılar ve tüm bunların yanı sıra çok büyük sermayelerle yapmaya çalıştığımız rekabet bizim gibi küçük ölçekli işletmeleri olumsuz etkiliyor” dedi.
 

“Cumhurbaşkanımız sesimizi duysun”
 

Dinç, her fırsatta yerli ve milli vurgusu yaparak ülke ekonomisinin kendi ayakları üstünde ilerlemesi gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hükümet yetkililerine de seslenerek, “Biz Cumhurbaşkanımızın yerli ve milli vurgusunu canı gönülden benimsiyoruz. Tamamen kendi kaynakları ve imkânları ile bu ülke ve bu ülkenin insanları için üretim yapan özellikle küçük ölçekli işletmelerin teşvik edilmesi ve desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Sağ olsunlar geçtiğimiz günlerde Başbakanımız Binali Yıldırım yerli ve milli üreticilere KOSGEB aracılığıyla bir kredi desteği verileceğini ifade etti ancak bu yeterli değil. Bizim gibi işletmelerin en büyük sorunlarının başında hammaddeye ulaşma noktasında yaşadığımız zorluklar geliyor. Hammadde fiyatları maliyetlerimizi oldukça yükseltirken, çok uluslu şirketlerle rekabet edebilmemizi büyük oranda etkiliyor. Bu konuda başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım’dan yardım bekliyoruz” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.