Yerli WhatsApp yolda!

Yerli WhatsApp yolda!

PTT, mobil mesajlaşma uygulaması PttMessenger’ı duyurdu. WhatsApp'ın yerli ve milli olanı olarak tanımlanan PttMessenger ne işe yarıyor? PttMessenger nasıl indirilebilir?

PTT’nin PttMessenger adlı mesajlaşma servisi Başbakan Binali Yıldırım tarafından Bakanlar Kurulu toplantısında tanıtıldı. Başbakan Binali Yıldırım, Bakanlar Kurulu öncesi milli mühendislik ürünü olan PttMessenger uygulaması ile canlı olarak Hatay’daki Zeytin Dalı Harekat Merkezi’ne bağlandı.

PTT Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen uygulama, Milli, Güvenli Anlık Mesajlaşma ve Haberleşme Çözümü olarak tanımlanıyor.

PTT Messenger, kamu kurum ve kuruluşları arasında iletişim için kullanılacak. Daha sonra da halkın kullanımına açılacak. Bilgi güvenliği çerçevesinde milli bir çözüm olduğu için güvenli iletişim ile dışa bağımlılığı giderecek. 

Sesli ve görüntülü mobil uygulaması olan PttMessenger ileri güvenlik teknolojileri barındırıyor. 

Uygulama ile dosya ve medya gönderimi yapılabilecek, lokasyon paylaşımı da gerçekleştirilebilecek. PttMessenger kurumlarda ya da milli bulut sisteminde barındırılabilecek.

PttMessenger, iOS ve Android dışında masaüstünde de kullanılabilecek. 

PttMessenger,ona özel açılan sayfa üzerinden yüklenebiliyor. Ancak yoğun talep yüzünden web sitesine şimdilik erişim sağlanamıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.