"Yeşil Umut" belgeseli yayımlandı

"Yeşil Umut" belgeseli yayımlandı

Çan Termik Santralleri’nin çevreye verdiği zararlar ve köylülerin yaşadığı sıkıntılar ile ilgili “Yeşil Umut” isimli belgesel filmi yayımlandı.

Çan’ın ilçe sınırları içinde bulunan iki termik santral ekolojik sistemi etkileyerek, tarım ve hayvancılığı yok ediyor. Geri dönüşü olmayan değişimlerin yaşandığı Çan’da tarımsal faaliyetler durma noktasına gelirken, köylüler işsizlik problemi ile karşı karşıya kalıyor. 

haber-foto-(3)-003.jpeg

İzmir’de yaşamını sürdüren yönetmen Yasin Aydoğan; Çan’ın içinde bulunduğu zor duruma dikkat çekmek, doğduğu köy olan Altıkulaçlıların sesi olmak için kamerasını Çan’ın köylerine çeviriyor.  Çan Çevre Derneği üyeleri Avukat Ümran Aydın ve Mehmet Öz’ün deneyimlerini paylaştığı belgeselde, köylüler yaşadıkları problemleri dile getiriyor. 

“BENİM DE UFACIK BİR KATKIM OLMASI AMACIYLA BELGESEL ÇEKMEYE KARAR VERDİM”

Yeşil Umut belgeseli yönetmeni Yasin Aydoğan “Çocukken okul tatillerinde Çan’a gelmek ve burada tatili geçirmek en çok keyif aldığım olaydı. O zamanlar Çan’ın üzerinden yıllardır kalkmayan sis bulutunu,  bir doğa olayı zannederdim.  Büyüdükçe onun bir doğa olayı değil, etraftaki fabrikaların ve termik santrallerin zehirli dumanları olduğunu fark ettim. Çok sevdiğim bu şehrin güzelliğini örten ve insan sağlına zarar veren pis dumanın kalkması, buradaki güzel insanların daha sağlıklı bir ortamda yaşaması için benim de ufacık bir katkım olması amacıyla belgesel çekmeye karar verdim. Çan’ın içinde bulunduğu kötü durumu kamuoyuna yansıtmak amacıyla Avrupa’da projeler yürütmeye devam ediyoruz. Çan Çevre Derneği olmak üzere Çanlılara yardımları için çok teşekkür ediyorum.” dedi. 

haber-foto-(2)-001.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.