Yeşilçam Yıldızı İzzet Günay'ın Oğlunu Üzecek Haber

Yeşilçam Yıldızı İzzet Günay'ın Oğlunu Üzecek Haber

Bir zamanlar Yeşilçam'ın aranan yüzlerinden İzzet Günay'ın oğlu Ömer Günay'ın, 2001 krizinden sonra 2 arkadaşıyla beraber kurduğu Pan Börek iflas etti. Mahkemeye başvuran ortaklar iflas erteleme istese de iflas erteleme ile şirketin kurtarılamayacağı kara

10 yıl önce daha öncesinde ithalat işi yapan ortaklar tarafından kurulan Pan Börek'i İzzet Günay'ın 2 ortağıyla kurduğu  Pan Börek 2001 yılı sonrası kuruldu. Markanın sahibi olarak Gün Gıda Üretim İç ve Dış Ticaret A.Ş. gösterilirken, Yeşilçam sanatçısının yanı sıra Gün Mutfak'ın varisleri olan Can Kırdar ve Berat Kırdar kardeşler şirkete ortak.

Pizzaya alternatif olarak üretildi

Pan Börek'i kuran ortaklar pizzanın alternatifi olabilecek şekilde tasarladıkları börekleri üretmeye başladılar. Zaman içerisinde pizzaya iyi bir alternatif haline gelen işletmenin cirosu 2.2 milyon Türk Lirası'na kadar yükseldi.

İnternet üzerinden satış, bayilikler

Kısa sürede büyük gelişme gösteren şirket, talebin yoğun olması üzerine bayilikler vermeye başladı. İnternetten de satış gerçekleştirmeye başlayan şirket İstanbul'un birçok yerine başladığı börek satışlarını büyüterek Türkiye'nin birçok yerine kargoyla börek gönderimi yapmaya başladı.

Şirketi bitiren ödeme almaması oldu

Her şeyin iyiye gittiği şirketi bitiren ise yurtdışına yapılan satışlarda geri ödeme alamamaya başlaması oldu. 2014 yılında ilk iflas sinyallerinin verildiği şirket mahkemeye başvurarak iflas erteleme istedi. İflas erteleme kararında sorun nakit akışında trafiğin sağlanamaması olarak gösterildi. Gurbetçilerin yoğun olarak yaşadığı Almanya'ya yüklü miktarda börek gönderen şirket özellikle buralardan satışın karşılığını alamadı.

Firmalar ısrarcı olunca mahkeme iflas kararı verdi

Mahkemeye iyileştirme raporu sunan Pan Börek, mahkemenin verdiği tedbir kararı doğrultusunda işlerine devam ederken iyileşme gözlenmeyince davaya müdahil olarak katılan şirketlerin isteği doğrultusunda  iflas ettirildi.

Alacaklı listesi oluşturuldu

Dosyaya bakan Anadolu 3. İcra İflas Müdürlüğü alacaklıların listesini oluşturarak İflas Müdürlüğü'ne sevk etti. Müdürlük karar alarak itirazı olanın kendilerine başvurmasını istedi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.