Yeşilçam'ın Acı Kaybı!

Yeşilçam'ın Acı Kaybı!

Biz Bir Aileyiz, Şark Bülbülü, Kaçak, Köşeyi Dönen Adam isimli filmlerde rol alan Yeşilçam’ın ünlü ismi hayatını kaybetti.

Ses sanatçısı Onur Akay’ın Instagram adresinden yaptığı paylaşımla, Altın Portakal ödüllü Ömer Ekmekçi’nin 18 Ocak 2017 Çarşamba günü hayatını kaybettiği ve sessiz sedasız defnedildiği öğrenildi.

“ALTIN PORTAKAL ÖDÜLÜNÜ KEFENİ GİBİ SAKLADI”
Yaptığı paylaşımla herkesi duygulandıran Onur Akay, “Yeşilçam Şeytan’ı kaybetti! Yeşilçam’ın önemli figürlerinden Ömer Ekmekçi, nam-ı diğer Şeytan 77 yaşında hayata veda etti. 18 Ocak 2017 Çarşamba günü vefat eden Ömer Ekmekçi, Tarlabaşı'nda oturuyordu ve evinde kendisini ziyaret ettiğimde, “Onur Bey Emekli maaşım bana yetmiyor! 500 lira kira veriyorum ve mecburen İstiklal Caddesi'nde kâğıt mendil satarak yaşamımı sürdürüyorum demişti. Bunu bana söyleyen, Türk sinemasına uzun seneler hizmet veren ve Antalya 15. Altın Portakal Film Festivali'nde en iyi film ödüllü 'Maden'nde ışık şefi olarak ödül alan emekçimizdi. 33 dişinin yirmisi yerinde olmayan bir Ömer Ekmekçi, Maden filmiyle kazandığı Altın Portakal ödülünü kefeni gibi saklayan Ömer Ekmekçi mekânın cennet olsun inşallah.” notunu düştü.

yesil.jpg

Ömer Ekmekçi Kimdir?
Yeşilçam döneminde üretilen yüzlerce filmin ışık ekibinde yer alan Ömer Ekmekçi, 1 Ocak 1940 yılında Kayseri’de dünyaya geldi. Cüneyt Arkın, Yılmaz Güney ve Kadir İnanır başta olmak üzere, Türk sinemasının tüm ünlü isimleri ile çalışan ve Maden filmiyle Antalya’da En İyi Işıkçı Ödülü alan Ekmekçi Biz Bir Aileyiz, Şark Bülbülü, Kaçak, Köşeyi Dönen Adam isimli filmlerde ise oyuncu olarak rol almıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.