Yeşilovalılar Pazar alışverişini sokakta yapmaktan kurtuldu

Yeşilovalılar Pazar alışverişini sokakta yapmaktan kurtuldu

Yeşilova Pazaryeri bir gün bile kapalı kalmadan yeni yerinde başladı

Bornova Belediyesi, Yeşilova Mahallesi’nde uzun yıllardır yol üstünde kurulan pazaryerini kaldırıp hemen yanındaki alana taşıdı, hem pazarcılar, hem esnaf hem de alışverişlerini buradan yapan vatandaşlar Bornova Belediyesi’ne teşekkür etti. Pazarcılar, kapalı pazaryeri yapılana kadar mağdur olmamaları için bulunan çözümden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Yeşilova Pazaryeri bir gün bile kapalı kalmadan yeni yerinde faaliyetlerine başladı.

Bornova Belediyesi pazarcıları, esnafı ve Yeşilovalıları uzun yıllardır 4076 sokak üzerinde kurulan pazarın neden olduğu sıkıntılardan kurtardı. Bornova Belediyesi, pazar esnafının mağdur olmaması için pazaryerini taşımadan önce 4076 Sokak paralelindeki alanın zeminini uygun hale getirip, gerekli düzenlemeleri yaptı. Kura çekiminin ardından Yeşilova Pazarı ilk kez bu hafta yeni yerinde kuruldu. Pazarın yeni yerinde kurulmasıyla birlikte 4076 Sokak’taki kargaşa yerini düzene bıraktı. Bornova Belediyesi kısa süre içinde Yeşilova Mahallesi için kapalı pazaryeri projesi hazırlayarak geçici olarak açılan pazarı buraya taşıyacak.

Pazarcılar memnun

Yeşilova’daki pazar kurulduğu ilk gün 4076 sokak üzerindeki esnafın, burada evleri olan vatandaşların, pazarcıların ve alışveriş yapan Yeşilovalıların beğenisini kazandı.

Pazarcı Metin Morkoç, “Çok güzel, en azından yeri belli sabit. Gelen müşteri rahatça gezip dolaşabiliyor. Biz çok memnunuz belediyemizden. Burada yerlerimiz eşit bir şekilde dağıtıldı. Herkes memnun” dedi.

Pazarcı Turgut Akkuş, “Ben pazarcıyım, yeşillik satıyorum. Yeşilova’ya bu pazaryerini kazandırdığı için Olgun Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Yolda çok sıkıntı çekiyorduk” diye konuştu.

Pazarcı Fatih Köseer, “Pazarın yolda kurulmasından hiç memnun değildik, buradan çok memnunuz. Şu an herkes çok memnun. Hem müşteriler hem de pazarcılar için çok iyi oldu. İnşallah daha da güzel olacak.

Yeşilovalılar düzenli pazarı sevdi

Hasine Yanar, “Çok güzel, çok beğendik. Başkanımıza teşekkür ediyoruz. 4076 sokağın dibinde oturuyorduk. Gürültüden çok mağdur oluyorduk. Araçlarımızı koyacak yer bulamıyorduk” dedi.

Hatice Yanar, “Aradığımız her şeyi bulabiliyoruz. Herşey bir arada. Çok memnunuz. Başkanımıza teşekkür ederiz, her şey çok güzel olmuş” dedi.

Birgül Çırpıcı, “Pazarımızı bu haliyle çok beğendik. Çok düzenli, her şeyi çok rahat bir şekilde görebiliyoruz. Olgun Başkanımıza böyle bir şeyi düşündüğü için çok teşekkür ediyoruz. Yolda kurulurken hem bölgede oturanlar hem pazarcılar şikayetçiydi” dedi. 

Şahin Soyhan, “Pazar yolda kurulurken tıklım tıklımdı, geçemiyorduk, sürekli birbirimize çarpıyorduk. Şimdi çok güzel olmuş, aralarda çok geniş boşluklar var. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” dedi.

Esnaf rahat nefes aldı

Bir işletmede yöneticilik yapan İzzet Çalışkan, Yeşilova’da doğup büyüdüğünü söyleyerek, “4076 Sokak’ta 250 civarında esnaf var. Cumartesi günleri daha çok iş yapmaları gerekirken, pazarın kargaşası nedeniyle daha az iş yapıyorlardı. Pazarcılar, Cumartesi kurulacak Pazar için Cuma gününden sokağı işgal ediyordu. Yolun açılması çok büyük bir adım oldu. Pazaryeri gayet düzenli bir hale geldi. Tezgah düzeni ve yürüyüş için ayrılan alanlar çok güzel olmuş. Gelişigüzel araç parklarının da önüne geçildiğinde her şey daha güzel olacak” dedi.

Abdülhamit Okçu, “Bu pazar çok güzel oldu. Önceden ana baba günüydü. Şimdi tertemiz, ferah. Hijyen var. Aradığını bulabiliyorsun, rahat gezebiliyorsun. Buna sebep olanlardan Allah razı olsun” diye konuştu.

Yeşilovalı Tekstilci Sedat Güz, pazarın yeni yerinde kurulmasından çok memnun olduklarını belirterek, “Bornova Belediyemiz güzel bir altyapı çalışması yaptı. Bornova Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Önceden sokağın pazar dağıldıktan sonraki hali perişandı. Trafik çok kötüydü. Pazar ilk kez bugün kuruldu, bundan sonra daha da iyi olacaktır” dedi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Yeşilova’da kapalı pazaryeri yapılana kadar geçecek sürede tüm tarafları memnun edecek bir çözüm ürettiklerini belirterek, “Esnafımız için sabit düzenli bir alan, Yeşilovalılar için geniş yürüme alanları, esnaf için de Cumartesi günleri kapanmayan bir yol hedefiyle çalışmalarımızı tamamladık. Yeşilovalılar için pazaryerinden kaynaklanan sorunlar geride kaldı. Kimsenin mağdur olmaması da bizim için en büyük mutluluk” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.