Yetişkin Bireylere Özel Sanal Gerçeklik

Yetişkin Bireylere Özel Sanal Gerçeklik

Yetişkinlere yönelik içerik barındıran bir internet sitesi, son dönemlerde oldukça popüler olan sanal gerçeklik (VR) gözlüklerine özel film üreterek, sitesine ekledi.

Yetişkinlere yönelik içerik barındıran bir internet sitesi, son dönemlerde oldukça popüler olan sanal gerçeklik (VR) gözlüklerine özel film üreterek, sitesine ekledi. Yetişkin kesime hitap eden siteye VR kategorisi eklendi.

Günden güne hızlanan teknolojiyle beraber sanal gerçeklik de gelişerek pazardaki yerini aldı. VR (virtual reality) gözlükler, bu gözlüklere üretilen oyun ve filmlere bir de yetişkinlere özel filmler eklendi. Oyun sektöründe Sony'nin Playstation VR 4'ü, Oculus'un Oculus Rift'i, Samsung'un Samsung Gear VR'ı ve Google'ın ucuz Cardboard'u derken gelişen sanal gerçeklik dünyasıyla beraber bir çok film ve oyun sektörü de gözlerini VR gözlüklerle yapabileceği işlere dikti.

Bahsi geçen, yetişkinlere özel içerik servisi sağlayan site, sanal gerçeklik başlığıyla bir kategori ekleyerek, ücretsiz olarak 180 derece ve 360 derecede izlenebilecek yetişkinlere özel ücretsiz kullanılabilecek bir yetişkin bölümü açtı.

Sanal gerçeklik dünyası için gözlük şart

Sanal gerçeklik için üretilmiş videoları kullanmak için bilgisayar yeterli olsa, tam olarak sanal gerçeklik dünyasına adım atabilmek için VR gözlükleri kullanmak gerekiyor. Bilgisayarda izlenilen sanal gerçeklik filmleri veya videolarında sadece 360 derece veya 180 derece gibi alanlarla görüntü sunulurken, ucuza elde edilebilecek Google Cardboard (sadece karton ve akıllı kutuyla yapılabilecek basit bir gözlük türü), çok daha pahalı olan tercihler Samsung Gear VR veya Oculus Rift kullanmak tam anlamıyla sanal dünyanın içinde olmayı yaşatıyor. Geçtiğimiz günlerde oyunculara yönelik çıkarılan Play Station 4 VR daha ilk çıktığı gün tüm stoklarını tüketmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.