Yetişkinlere Özel Sitelerde Çocuk İstismarı Videoları

Yetişkinlere Özel Sitelerde Çocuk İstismarı Videoları

İngiltere merkezli Internet Watch Foundation (IWF) tarafından bu hafta ortaya konulan verilere göre, yasal olan yetişkinlere özel içerik sağlayan bazı sitelerde, gizli olarak çocuk istismarı videoları yer alıyor. Üstelik bu tarz yasal görünen sitelerde son dönemde büyük bir artış gerçekleşti.

Internet Watch Foundation'un, arama motorları ve tarayıcılar ile ulaşıldığında yasal içerikleri gösteren fakat belirli gizli kısımlarında çocukların cinsel istismarına dayalı videolar barındıran internet sitelerinin sayısı 2015 yılı içerisinde çok büyük bir artış gerçekleşerek 743'e yükseldi. Rakamlar, 2014'e göre sayının yüzde 100 arttığını gösterirken, bu sitelerin yüzde 21 gibi bir oranı da yasal olmayan içeriklere dayalı olarak kar edecek şekilde tasarlanmış.

Bu tarz sitelere girenler mağdur olabilir

Legal olarak görülen sitelerde bu tarz gizli içeriklerin olması, yasal içeriğe ulaşmak amacıyla siteye giriş yapan ve olaydan habersiz olan yetişkinler, izledikleri videolardan kaynaklı olarak farkında olmadan gizli bağlantıların cookilerini (çerezler bilgisayarın daha az internet kullanarak daha hızlı şekilde daha önce girilen sitelerde gezmesini sağlıyor ve otomatik olarak bilgisayara indiriliyor) bilgisayarlarında bulabilirler. Bu da ileride bir sorunla karşılaştıklarında, bilgisayarlarında çocuk istismar videoları izlemiş gibi görünmelerini sağlayabilir.

Vakfın yöneticisi olan Fred Langford, bu tarz sitelere giren kişilerin yasal yetişkin videoları izlediklerini sandıklarını ancak bilgisayarlarına siteye girerek aldıkları çerezlerin, kendilerine çocuk istismar videosu içeriklerinin sunulduğunu gösterdiğini söyleyerek, bunun büyük bir riske yol açtığını söyledi.

Yasaklanmasının ardından 4 kat arttı

IWF gibi internet üzerinden yapılan yayınları takip eden kuruluşlar ve teknoloji firmaları, çocuk istismarı içeren videoların internetten kaldırılması için mücadele verirken, ortaya büyük bir problem de çıktı. 2 yıl önce illegal görüntülerin takip edilip kaldırılması talimatının bizzat Başbakan David Cameron tarafından verildiği ülkede, kaldırılan illegal içerik 2 yıldan bu yana 4 kat artış gösterdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.