Yetkililer, o mesajları geri alabildiklerini açıkladı

Yetkililer, o mesajları geri alabildiklerini açıkladı

WeChat'te silinen mesajların telefon ve bilgisayarlarda kayıtlı kaldığı açıklandı

Çinli yetkililer, şüpheli bir telefondan suçluları yakalamak için silinen WeChat mesajlarının alınabildiğini açıkladı. WeChat bir hükümet gözetim aracı olarak kullanılabilir ve hatta bir kez silinen mesajlar yetkililer tarafından alınabilir.

Çinli yetkililer, WeChat'teki silinen mesajların telefon ve bilgisayarlarda kayıtlı kaldığını belirtti. WeChat'in ana şirketi Tencent, "WeChat herhangi bir sohbet geçmişini saklamaz. Bunlar, sadece kullanıcıların telefonlarında ve bilgisayarlarında saklanıyor" diyerek bu durumu reddetti. 

Tencent, "WeChat, büyük veri analizi için kullanıcı sohbetlerinden herhangi bir içerik kullanmıyor. WeChat'in teknik modeli kullanıcı sohbetlerini saklamıyor veya analiz etmiyor." dedi.

Bu durum Çinli web kullanıcıları arasında, kullanıcı gizliliği ihlallerinin kabul edilmesine neden oldu. Birçoğu, kendi özel konuşmaların okunmasını engellemek için harekete geçti. 

Tartışmalar, dünyanın büyük bir kısmının teknoloji şirketlerinin kullanıcı veri saklama politikalarını yeniden gözden geçirdiği ve Avrupa'nın yeni veri politikalarının 25 Mayıs'ta yürürlüğe girdiği bir zamanda ortaya çıkıyor.

Mart ayında Avustralya Savunma Bakanlığı , güvenlik gerekçelerini açıkça belirtmediği halde, uygulamanın savunma standartlarına uymadığını söyleyerek askeri nedenlerle WeChat'ı yasakladı. 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.