YGS Sınav Sonuçları Bugün Açıklandı

YGS Sınav Sonuçları Bugün Açıklandı

Yükseköğretim'e Geçiş Sınavı sonuçları bugün sabahın erken saatlerinde Öğrenci Seçme ve Yerleştirme (ÖSYM) tarafından resmi sitede duyuruldu. Toplamda 2 milyon öğrencinin girdiği sınavda, öğrencilerin yüzde 87,30'u 150 puan alarak barajı aştı, yüzde 73,64'ü ise 180 puanın üzerinde puan aldı. YGS sınav sonuçları, sonuçların açıklanmasıyla beraber, sosyal medyada en çok konuşulan konular arasına girdi.

Yükseköğretim kurumlarına girişin ilk adımı olan YGS sonuçları günün erken saatlerinde ÖSYM tarafından duyuruldu. Yükseköğretim'e Geçiş Sınavının sonuçlarına Türkiye açısından bakıldığında sınava giren 473 öğrenci veya öğrenci adayının sınavları çeşitli sebeplerden dolayı geçersiz sayılırken sınavsız geçiş hakkı için başvuran öğrenci veya öğrenci adaylarının sayısı ise 77 bin 863 civarında oldu. Sınava giren adayların 2 milyon 116 bin 4 kişinin sınav geçerli sayılırken, öğrenci veya öğrenci adayların dörtte üçünden fazlası 180 veya daha fazla puan aldı.

Üniversite adayı öğrenciler sonuçlarını merakla beklediği sınava göre, lise son sınıf seviyesindeki adayların yüzde 73.64'ü, liseden mezun olan ve üniversiteye yerleşmemiş veya üniversiteye kayıt yaptırmamış adayların yüzde 68.78'i, üniversite okumakta olan öğrencileri 83.76'sı ve üniversiteyi mezunu olan adayların yüzde 91,71'i ve üniversite veya dengi bir kurumdan kaydı silinenlerin yüzde 65,76'sı YGS'den 180 veya 180'den daha fazla puan aldı.

Yükseköğretime Geçiş Sınavı sonuçlarını görüntülemek isteyen adaylar, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM SONUÇ AÇIKLAMA SİSTEMİ üzerinden, veya SMS, ÖSYM Mobil uygulaması ile sonuçlarını görebilecekler. 150 puan ve 180 puan arası puan almış üniversite adayları, sadece meslek yüksekokullarına veya ön lisans programlarına yerleşebilecekler. YGS'den 180 veya üzeri puan alan öğrenciler ise 2. sınav olan LYS'ye girebilecekler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.