Yılbaşı alışverişlerinizi esnaftan yapın

Yılbaşı alışverişlerinizi esnaftan yapın

Buca Esnaf Odası’ndan tüketicilere çağrı…

 

Yılbaşı öncesi tüketicilere çağrıda bulunan Buca Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Turan Yazgan,  vatandaşlardan alışverişlerinde AVM’ler yerine esnaf sanatkarları tercih etmelerini istedi.

Cari açığın kapanması için yerli ürünlere ve esnaf sanatkarlara öncelik verilmesi gerektiğine işaret eden Yazgan, ‘AVM’lerin çoğu yabancı sermayeli, ayrıca rafları ithal ürünlerle dolu. Sıcak parayı yurt dışına kaçırmamak, ithalatı körüklememek için herkes duyarlı olmalı’ dedi.

Ülkenin içinde bulunduğu zor dönemde millet olarak dayanışmaya ve kenetlenmeye önem verilmesi gerektiğini söyleyen Turan Yazgan, ‘Yaklaşan yılbaşı öncesi ailesine, sevdiklerine, eşine, dostuna hediye ve ikramda bulunmak isteyen tüketiciler alışverişlerini yaparken esnaf  sanatkarın yanında olmalı. Bu şekilde tüketiciler birey olarak kendisine, mahallesine, kentine ve ülkesine ciddi  katkılarda bulunacaklardır. Esnaf sanatkara  ve yerli sermayeye sahip çıkmak vatandaşlık bilincinin gereğidir. Yerli malının barkodu 869 ile başlar. Bizler de alışverişlerimizde 869 ile başlayan barkodlara dikkat etmeli, bu  ürünlerin tüketilmesi konusunda hassasiyet gösterilmeliyiz. Bu şekilde, döviz kurlarındaki artışının önüne geçilmesine, ülke kalkınmasına ve sanayileşmeye katkı sağlayacağımızın bilincine varmalıyız’ diye konuştu.

Esnaf da tüketici

Türkiye’deki yüksek nüfus ve işsizlik oranlarına rağmen esnaf sanatkar sayılarında beklenen  artış olmadığını hatırlatan Başkan Yazgan, ‘Esnaf sanatkarın olmaması yada azalması demek, AVM ‘lerin, yabancı sermayenin ithal ürününe ve tek fiyat tekeline teslim olmak  demektir. Türkiye’de bu kadar işsiz varken, yabancı ülkelere kaynak sağlamak demektir. Üyelerimiz yabancı sermaye destekli AVM’lerle uzun süredir haksız rekabet içindedir ve bunun neticesinde günden güne küçülmektedir.  Tüketiciler olarak bizden olana içimizden olana esnafımıza sanatkarımıza yönelmeliyiz.  Ayrıca esnaf  sanatkarlar da  birer tüketici olarak kendi içinde birbirine destek olmalı, yönetmeli, yönlendirmeli. Bize yakışan, bir zincirin halkaları gibi birlikte kazanmaktır’ şeklinde konuştu.

“Bölüşürsek Tok Oluruz, Bölünürsek yok oluruz”

2016 yılını da değerlendiren Yazgan şunları söyledi: ‘Geçen yıl ülkemizi her anlamda olumsuz etkileyen terör olayları ve darbe girişimine karşı halkın koyduğu tavır zor günlerde birlik, beraberlik, dayanışma ve vatan sevgisinin bizler için ne kadar önemli olduğunu göstermiştir.

Bu ve benzeri olaylar dünyanın hiçbir ülkesinde bu denli bir fedakarlık ve bağlıkla atlatılamayacağı gibi daha büyük krizlere, parçalanmalara ve dağılmalara neden olabilir. Bu da 2017’ye umutlu bakmamızı sağlıyor.

Özetle tüketiciler olarak alışverişimizi ve aldığımız hizmetleri AVM lerden ve ithal ürünler kullanarak değil, bildiğimiz tanıdığımız sokağımızda semtimizde bulunan esnafımızdan yaparak karşılayalım.  Bizim olana destek vererek sermaye sağlayalım. Yaptığımız hiçbir alışverişlerin tutarını küçümsemeyelim. Unutmayalım ki ; “Bir mıh bir nalı, bir nal bir atı, bir at bir komutanı, bir komutan bir orduyu, bir ordu da bir ülkeyi kurtarır. Bölüşürsek Tok Oluruz, Bölünürsek yok oluruz’

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.