Yılbaşı gecesine özel ipuçları

Yılbaşı gecesine özel ipuçları

Özel Egepol Hastanesi Uzman Diyetisyeni Cansu Kahraman, 2021'i karşılamak için hazırlanan yılbaşı sofralarında yemek yerken, aşırıya kaçmadan ve ölçülü porsiyonlarla keyifli bir gece geçirilmesini sağlayacak yılbaşı diyeti önerilerini paylaştı.

Kahraman, yılbaşı geceleri insanların geleneksel olarak birbirinden zengin sofralar kurduğunu burada önemli olanın yemekleri ölçülü şekilde ve mideyi fazla zorlamadan tüketmek olduğunu belirtti.

Cansu Kahraman, “Yılbaşı günü sabah kahvaltısı ve öğle yemeği hafif tüketilmeli. Yılbaşı gecesi tamamen kısıtlama yapmak da doğru değil. Ana yemek olarak fırında hindi veya tavuk tercih edilebilir. Hindi yağsız bir ettir ve iyi bir protein kaynağıdır. Ana yemeğin yanında sebze yemeği de tüketebilirsiniz. Meze olarak yoğurtlu sebzeli mezeler tercih edilmeli, kızartmalardan uzak durulmalı. Yemeğin yanında yenecek bir salata hem sizi tok tutar hem de lif alımını sağlar. Bununla birlikte yemekleri mutlaka tabağınıza ufak porsiyonlar halinde alarak tüketin. Ortadan tüketmeniz daha fazla yemek yemeniz anlamına gelir. Mümkünse büyük tabak yerine daha ufak tabak tercih edin. Böylelikle göz doygunluğu da sağlayacaksınız. Bu konuda verebileceğim bir diğer ipucu da kırmızı renkli tabak psikolojik olarak iştah açarken mavi renkli tabak tam tersi etkiye neden oluyor. Karbonhidrat tüketirken de dikkatli olmak gerekiyor. 5-6 kaşık pilav ve makarnanın yaklaşık 3 dilim ekmeğe karşılık geldiğini de unutmayın” diye konuştu.

Sofrada tüketilecek çerezlerin kavrulmamış olması gerektiği bilgisini de veren Kahraman, “Kavrulmuş yerine çiğ fındık, fıstık, ceviz tercih edin. Meyveleri ise mümkünse dilimleyin ve aynı anda farklı meyve türleri yiyecekseniz yarımşar porsiyon olarak tüketin. Şerbetli tatlılardan uzak durun. Onun yerine midenizi zorlamayacak sütlü tatlıları yiyin. Tabağınızda yapacağınız kısıtlama yeni yılda sağlığınızdaki kazancınız olacaktır, 2021'in yeni umutlar ve mutluluk dolu bir yıl olmasını dilerim” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.