Yılbaşı yaklaşıyor! İşte hindi fiyatları

Yılbaşı yaklaşıyor! İşte hindi fiyatları

Yeni yıla sayılı günler kala yılbaşı hindileri de İzmir’in Ödemiş ilçesinde satışa çıktı.

Yılbaşına kısa zaman kala, yeni yıl gecelerinin simgesi olan hindilerin satışları hareketlenirken, 4 ile 7 kilogram arasında değişen hindilerin fiyatı 135 TL’ye kadar çıktı.

Yeni yıla sayılı günler kala yılbaşı hindileri de İzmir’in Ödemiş ilçesinde satışa çıktı. Doğal ortamlarda yetişen hindilerin fiyatları kilograma göre fark ederken, 4 ile 7 kilogram arasındaki hindilerin fiyatı 100 TL’den başlayarak 135 TL’ye kadar çıktı.

Üreticilerden Abdurrahman Dedeoğlu, yılbaşının yaklaşmasıyla hindi satışlarının hız kazandığını ifade ederek, "Yeni yıl gecesine az bir süre kala hindi satışlarımız da hızlandı. Genelde hindi satışımız olmuyor ancak yılbaşı gecesi klasikleşen hindi tercihi satışlarımızı hareketlendirmiş durumda. Köyde doğal ortamda yetiştirdiğimiz hindilerimizin ağırlığı 4 kilo ile 7 kilo arasında değişiyor. Tane olarak canlı satışlarımız 100-135 lira arasında satılıyor. Bunun yanında bazı müşterilerimiz kesilmiş ve temizlenmiş şekilde istiyor. Böyle olduğunda hindimizin kilosu 35 liradan satılıyor. Önümüzdeki iki hafta boyunca satışlarımız devam edecek" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.