Yılbaşına Özel

Yılbaşına Özel

Diyetisyen Tuğba Günal yazdı; Yılbaşına Özel

Yılbaşı temalı filmler en sevdiğimdir. Huzur verir, içimi de ışıklandırır o filmlerdeki parlak ışıklar. Bence 31 Aralık ile 1 Ocak arasındaki tek fark yıl adının değişmesidir. İçimiz ışıklı ise her yeni gün yeni bir başlangıçtır.

Ama insana bir amaç gerekli değil midir, tam da bu yüzden özel günler kıymetlidir. Ben o bayramı kutlamıyorum, bu özel günü önemsemiyorum diyen huysuz şirinlerden değil iseniz hayatın her dönemi için mutlu olma sebebiniz vardır.

Kırmızı yapmışlar bu özel günün rengini. Bence de tam da yerinde bir seçim olmuş. Kırmızı pancarla yapılmış bir kek hamurunu kocaman kırmızı kalpten yoğurt ile yapılmış bir pasta kreması ile tatlandırabilirsiniz benim de yapacağım gibi…

PANDİSPANYA TARİFİ

MALZEMELER

4 adet yumurta

½ su bardağı esmer şeker

Yarım çay bardağı ılık su

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1,5 su bardağı yulaf unu

1 çay kaşığı tuz

1 orta boy pancarın taze sıkılmış suyu.

KREMA İÇİN MALZEMELER

1 su bardağı süt

1 su bardağı süzme yoğurt

3 yemek kaşığı tam buğday unu

1,5 yemek kaşığı buğday nişastası

3 yemek kaşığı esmer şeker

1 yumurta

50 gr tereyağ

Yarım çay kaşığı vanilya özütü

3 yemek kaşığı organik acai berry tozu

YAPILIŞI:

2 ayrı kaba yumurta beyazları ve yumurta sarılarını ayırın. Yumurta beyazı bir fiske tuz çırpıyoruz.

Çırptığınız yumurta beyazlı karışımın son hali parlak ve tok bir kıvamda olacak. Ayrı bir kapta bekleyen yumurta sarılarının üzerine esmer şekeri ekleyin ve mikser ile rengi açılıp kremsi bir kıvama gelinceye kadar çırpın.

Kalan malzemeyi yumurta sarılı karışımın üzerine ekleyip çırpın. En son yumurta beyazı çırpımını da ekleyip bir spatula ile yavaş yavaş söndürmeden karıştırın. 180 derece fırında ilk 20 dakika fırın kapağını açmadan sonra kürdan ile kontrol ederek pişirin.

Krema için

Yoğurt ve tereyağ dışındaki tüm malzemeyi çırptıktan sonra karıştırarak pişirin. Altını kapatırken tereyağını ekleyin, tekrar çırpın. Zaman zaman kabuk tutmaması için çırparak oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Soğuduktan sonra süzme yoğurdu ekleyip çırpın. Kremamız hazır.

Ben keserken dağılmasın ve bekledikçe sulanmasın diye içerisine meyve koymayıp tüm orman meyvelerini pastamım üzerine koydum J

Ve gelelim yeni kararlara… İnsanların yüzde 70 i yeni yılda kilo vermeye karar verir, oysa amaç yeni yılda kendinle barışmak olsa belki de çok daha çabuk kurtulacaksınız hayatınızdaki fazlalıklardan.

Gelin bu yeni yılda adını koymadan adım adım şekillendirelim hayatımızı. Ad koymak büyük ve ağır bir yük olabilir bazen.

Yarın sabah erken kalkmayın örneğin. Öğlene kadar uyuyun ama ilk fırsatta kendinize, sabahları güne erken ve hareketle başlamanın harika enerjisinin tadını çıkarmayı öğretin. Aslında sağlıklı beslenmek ,ruhunuzu ve bedeninizi dinlendirmek kendinize yaptığınız en büyük yatırımdır. Böyle bir yaşam tarzında özel günlerde de diyet yapacaksam, asla canımın istediklerini yemeyeceksem, yemekle ilgili hiç mutlu hissetmeyeceksem ne anlamı var vücuduma iyi bakmamın? Özel günlerde diyeti düşünmeden sevdiklerinizle o günün tadını çıkarmaya çalışın. Önemli olan sizin kendinizi mutlu ve sağlıklı hissetmeniz. Siz öyle hissettiğiniz sürece her şeyi başarırsınız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.