Yılbaşında kayak severler Erciyes’e akın etti

Yılbaşında kayak severler Erciyes’e akın etti

Binlerce yerli ve yabancı kayak sever, 2018 yılının son hafta sonunda Erciyes Dağı’na akın etti.

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden biri olan Kayseri Erciyes Dağı, sezonun açılmasıyla yerli ve yabancı misafirler tarafından yoğun ilgi görüyor. Özellikle hafta sonlarında kayak severlerin yoğun ilgi gösterdiği Erciyes, sunulan çeşitli imkanlar ile ziyaretçilerini memnun ediyor

İstanbul’dan ve dünyanın farklı ülkelerinden Erciyes’e ilk defa gelen kayak severlerden birisi, “Erciyes’e ilk defa geliyorum. Polonya'nın başkenti Varşova'dan eşim ve çocuklarımla ilk defa geldik, bir hafta kalacağız. Erciyes Dağının bu kadar güzel karının olduğunu geldiğimizde gördük. Ve Avrupa'daki birçok yerden çok daha güzel ve ucuz. Seneye yeniden geleceğiz. Ortam güzel ve her şey elverişli” dedi.

Bir başka Ukraynalı kayak sever ise, “ Geçen yıl Erciyes'e gelen bir arkadaşım önermişti. Kayseri'ye gelerek çok doğru yapmışız. Burada imkanlar gayet güzel. Ayrıca insanlarda çok sıcak kanlı ve yardımsever.” şeklinde konuştu.

İstanbul Avcılar Şehit Murat Kocatürk Anadolu İmam Hatip Lisesi 10. sınıf öğrencisi Mustafa Bekir Şahbaz ise, '' Keyifli zaman geçirmek isteyenler geliyor. Ben de şimdiye kadar bir çok kez Erciyes'e geldim. Bu yıl kar ve hava ayrı bir güzel. Erciyes Dağında sucuk ekmek, Develi Cıvıklı pidesi ve çıtır mantı çok hoşuma gidiyor. Gece tesislerin çalışıyor olması ve kayak yapma imkanı olması da büyük bir ayrıcalık'' dedi.

Ayrıca, Erciyes'de eşler arasında "Artık Çekilmez Oldun" sloganıyla düzenlenen eşler arası kızak yarışması, renkli görüntülere sahne oldu. Yarışmada, Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve Kayseri Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı yarışmada dereceye girenlere ödül verdi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.