Yılbaşından Bugüne Kadar 60 Bin Trafik Kazası Gerçekleşti

Yılbaşından Bugüne Kadar 60 Bin Trafik Kazası Gerçekleşti

Türkiye'de trafiğe çıkan aktif araç sayısı 20 milyonu aşmasıyla beraber trafik kazalarında da büyük bir artış gözlemlendi.

Yılbaşından bu yana ülke genelinde yaşanan trafik kazası sayısı 90 bini aşarken, meydana gelen kazaların 500'ünde ölüm, 35 bininde ise yaralanma vakası gerçekleşti.

Söz konusu kazalarda 600’den fazla kişinin hayatını kaybettiği saptandı. Meydana gelen trafik kazalarında 50 binden fazla vatandaşımızın da yaralandığı tespit edildi. Trafik kazalarının illere dağılımında ise kalabalık nüfusa ve araç sayısına sahip olan illerimiz İstanbul, Ankara ve İzmir başı çekerken, ölüm ve yaralanmalı kaza sayısında bu illeri sırasıyla Antalya, Konya, Mersin, Bursa ve Adana’nın takip ettiği belirlendi.

Medya Takip Ajansı Interpress’in, “Trafik Haftası” nedeniyle üç bine yakın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergiyi kapsayan incelemesine göre, trafik ile ilgili yazılı basına yılbaşından bu yana 60 bine yakın haberin yansıdığı belirlendi. Bu haberler içerisinde trafik kazaları hakkında Ocak ayından bu yana yazılı basında 20 binden fazla haber çıkarken, her yıl Mayıs ayının ilk haftasında kutlanan “Trafik Haftası” ile alakalı ise yazılı basında 1000’de fazla haber yayınlandığı tespit edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.