Yıldırım 4.5G Hakkında Gençleri Uyardı: Cepleri Yakabilir

Yıldırım 4.5G Hakkında Gençleri Uyardı: Cepleri Yakabilir

Ulaştırma ve Haberleştirme Bakanı Binali Yıldırım, 4.5G konusunda gençleri uyararak ceplerinin yanabileceğini söyledi.

Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım 4.5G konusunda gençleri uyararak, 4.5G hızının yüksek olduğunu söyleyerek, gençleri uyardı, denetimli davranmaları tavsiyesinde bulundu. Yıldırım, hızın ne kadar yükselirse faturanın da o kadar yükseleceğini belirterek, herkesin kendisinin kararı vereceğini, ya hızdan feragat edileceğini ya da kotayla engel olunacağını söyledi.

İletişim yollarının bir kısmının yerin altından diğer kısmının ise yerin üstünden geçeceğini söyleyen Bakan, telefon çekiyorsa orada iletişim yolunun olduğuna işaret olduğunu söyledi. 2G çıktığında SMS ve ses olduğunu hatırlatan Bakan, 3G gelince telefonlardan internete girilmeye başlandığını söyleyerek, uzun filmleri izlemek isteyenlerin internete karınca hızı dediklerini söyledi. Yıldırım ayrıca artan hız ihtiyacını karşılamak için çalışmaya başladığını söyleyerek, iletişim yolları yeterli gelmeyince, yolların şerit sayısını arttırarak çözüm bulduklarını belirtti.

Yarın yani 1 Nisan'da devreye girecek olan mobil teknoloji 4.5G sayesinde 10 kat hızlı olunacağını belirten Bakan, 4.5G ile veri ve doküman gibi bilgilerin naklinde hızın arttırılmasının en önemli özellik olduğu ifade etti. 4.5G ile 5G'ye yaklaşıldığının da altını çizen Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı,  sınırlı da olsa Türkiye'nin her yerinde kullanılabileceğini belirterek,  faal olarak 4.600 civarı baz istasyonun olduğunu, 13 binden fazla istasyonun da sadece aktif hale getirilmeyi beklediğinin altını çizdi.

 

 

 

Ya hız ya da kota engeli

Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım mobil teknoloji daha devreye girmeden her yerde çekecek diye düşünülmemesi gerektiğini söyleyerek mobil teknolojisinin esas faydasının ekonomiye ve büyümeye fayda sağlayacağını belirtti. Öte yandan Yıldırım, gençleri uyararak, denetimli olmakta fayda olduğunu söyledi.

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.