Yıldırım: Avrupa Bizi Kıskanıyor

Yıldırım: Avrupa Bizi Kıskanıyor

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye İş Kadınları Derneği toplantısında konuştu

İşte konuşmasından satır başları:

İş hayatında, sosyal hayatta kültürel hayatta hayatın her yerinden kadınlarımızın çok daha etkili olmasında fayda var. Bizim bakış açımız böyle, geçtiğimiz 10 yılda siyasette, sosyal hayatta kadının yeri hep bizim önceliğimiz olmuştur. Hep bu yönde adımlar attık. Türkiye'de bankacılıkta çalışanların yüzde 1'i kadın, üniversitede kadın öğretim üyeleri yüzde 44, mimarların yüzde 44'ü kadın... Okulllarımızda 1 milyon öğretmenimizin yarıdan fazlası kadın. 251 bin kadın esnafımızın ülke ekonomisine katkısı büyük.

Bunlar çok önemli gelişme ama fırsat eşitliği sağlamak önemli bir yöntemdir. Yeter ki şartlar oluşsun, imkanlar sağlansın. Kolay elde edilen kolay gider. O yüzden hayat mücadelesini beraber yapmamız lazım. Siyasette kadınların daha fazla olması lazım. Kılıçdaroğlu beni anlamıyor, 18-25 yaş arası olanların yarısı kadın, 4,5 milyon askere gitmiyor. Kılıçdaroğlu kadınları yok sayıyor. Zihninde kadın yok.

Bu çok gülünç bir şey.18 yaşı askere gitmemek için getirdiniz diyorlar. Bu ana muhalefete yakışmayan bir şey. Bizim kadınlarımız yok mu. Kadınlarımızla erkeklerimizle ele ele verip istiklal mücadelemizi beraber vereceğiz

Bizim partinin en güçlü teşkilatı kadınlar. 

Bu ülkeyi bölmeye çalışanlar Suriye'yi Libya'yı vaad ediyorlar. Kan var gözyaşı var. 

Burada bir rejim değişikliği yok. Rejim 1923'te değişti bitti. Şimdi yapmamız gereken zaman ekonomisi uygulamaktır. 

Biz bir Türkiye'yi 3 Türkiye yaptık. Yolları böldük milleti birleştirdik. Yolları böleriz ama Türkiye'yi böldürtmeyiz. 

Bu sene dağa çıkan sayısı sadece 4. Artık Nevruz'da bile kimseyi toplayamamışlardır. Terör örgütünün ülkemiz, bölgemiz için büyük bir sorun olduğu gerçeği herkes tarafından anlaşılmıştır. 

Siz olmazsanız biz perişanız. İşin bir de bu yanı var. Siizn sorumluluğunuz hanımlar olarak erkeklerden daha fazla. 

16 Nisan'da memleketin geleceğine karar vereceğiz. İki seçilmişle memleketi yönetmek zor, olmaz. Diyoruz ki milli irade bir yerde toplansın. Yetki ile sorumluluğu dengeli bir şekilde modern demokrasilerde olan bir yapıyı getiriyoruz. Bunun kararını bizim milletimiz verecek.

Almanya, ABD taraf oldu. Terör örgütleriyle kol kola gidiyor. 

Bu değişikliğin getireceği en güzel değişiklik zaman ekonomisdir. Yeni sistemde zamanı etkin kullanacağız. Koşar adımlarla hedefe ilerleyeceğiz. 

Yasamanın, yürütmenin, yargının sınırları belli. Herkes uyum içinde ülkenin geleceği için üzerine düşeni yapacak. Türkiye'nin artık kaybedecek bir saniyesi bile yoktur. Bu 'hayır'cı korosunun bir iş üretmişliği yok. Köprü, havaalanı, baraj yaparsın karşı çıkarlar. Tecrübeyle sabit yapıp getirdikten sonra ilk onlar kullanır.İş yapmak risk almaktır. 

Türkiye'nin bu kadar üzerine gelinmesinin nedeni kıskançlık. Açık konuşuyorum. Dünyanın geleceğini gördük biz. Bizim kimsenin malında, varlığında gözümüz yok. Hiç kimsenin bizim geleceğimizi şekillendirmek gibi bir pozisyonda olmasını kabul etmeyiz. Bu bizim kırmızı çizgimiz. 

Biz tek başımıza yarımız. Bir olacağız, diri olacağız. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.