Yıldırım: Bizim Orada Ne İşimiz Var Diye Bağırıyorlar

Yıldırım: Bizim Orada Ne İşimiz Var Diye Bağırıyorlar

Başbakan Binali yıldırım konuşuyor

İktidarıyla muhalefetiyle, terör karşısında dimdik durduk bundan sonra da durmaya devam edeceğiz.
Masum ve savunmasız insanları sivil insanları, mutlu ve güzel anlarında katleden alçakların amacı korku salmak, ülkemize zarar vermek
Bu katilleri aramıa salanlar bu alçakça eylemleriyle farklı yaşam tarzı üzerinden, inançlar üzerinden ayraşacağımızı bekliyorlarsa boşuna heveslenmesinler.
Türkiye bir hukuk devletidir. Bu ülkede bütün inançlar, bütün düşünceler devletin güvencesindedir. 
Her türlü nefret söylemini şiddetle reddediyoruz. Demokratik hukuk düzenimizi özenle muhafaza edeceğiz.
Dünya bilmelidir ki bu alçak saldırılar karşısında millet olarak birbirimize daha fazla kenetleneceğiz. 
Uluslararası toplumdan tek bir isteğimiz var. Terör işinde ikili davranışları bir araya bıraksınlar. 
Yurt içinde ve yurt dışında terör örgütleriyle mücadelemiz amansız bir şekilde sürüyor. Karşımızda aynı merkezden yönetilen farklı örgütler var.
Türkiye, bugün sadece bir terör örgütüyle mücadele etmiyor. 40 yıldır PKK terör örgütüyle mücadele ederken bugün PKK'nın yanı sıra DHKP-FETÖ gibi örgütlerle de mücadele ediyor. 
Dünyadda bu kadar örgütle mücadele eden hiçbir ülke yok. Bunun sebebi emperyal hayallerin ülkemizin civarındaki hesaplarıdır. 
Suriye'de Irak'ta son 5-6 yıl içerisinde yaşanan istikrarsızlık, otorite boşluğu terör örgütleri için mükemmel bir ortam oluşturdu. 
Burada en büyük zararı gören ülke Türkiye olmuştur.
Masum insanlar hayatını kaybederken 'neden terörle mücadele etmiyorsunuz' diyenler, Fırat Kalkanı ile peşlerine düşüp yok ettiğimiz zaman da 'bizim orada ne işimiz var' diye bas bas bağırıyorlar. Bu h aksızlıktır. 
Türkiye bugün terörü sadece kendi topraklarında değil, nerede insanlarımıza zarar veriyorsa orada bulup yok etmek kudretine sahiptir, Fırat Kalkanı ile de bunu gerçekleştirmektedir.
Bu saldırıyla etnik köken, mezhep temelli ayrıştırmaya yönelik bir süreç başlatılmak isteniyor.
Terörün hayat biçimlerimiz üzerindne bizi ayrıştırmaya yönelik bu provakatif oyunları bizi asla yanıltmasın. Onları azmettirenler barışımızı ve huzurmuzu bozmaya çalışıyorlar.
Bir arada durma tecrübesini yıllardır sürdürüyoruz. Sonsuza kadar da koruyacağız.
Yarınlarımızı için hepimiz uyanık olmak zorundayız. Her türlü ayrıştırıcı söylemin terörün amacına hizmet ettiğini aklınızdan çıkartmayın.
Sosyal medya üzerinden yapılan kışkırtıcı paylaşımlar malesef ülkemize zarar veriyor. Özellikle sosyal medya mecrasını kullanan gençlerimize önemli bir uyarıda bulunuyorum. Sosyal medya sorumsuz mecra değildir. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.