Yıldırım CHP'ye Çağrı Yaptı

Yıldırım CHP'ye Çağrı Yaptı

Başbakan Binali Yıldırım partisinin grup toplantısında konuştu. Yıldırım, Anayasa değişikliği için CHP'ye çağrıda bulundu

Yıldırım'ın konuşmalarından satır başları:

* Kıbrıs'ta iki taraflı dönüşümlü başkanlığı içeren, adil paylaşımlı bir çözümü biz de çok arzu ediyoruz. Kıbrıs'ta geçmişte yaşanan olayların bir kez daha yaşanmaması için Türkiye'nin etkin garantisi devam etmelidir. Farklı alternatifler ortaya sürenler asla yanılgı içinde olmasınlar. Ümit ederiz ki, bu görüşmeler iki tarafı da memnun edecek bir şekilde sonuca bağlanır. 
 
ANKARA'YA METRO MÜJDESİ
* Ankaralılara bir müjdemiz daha var. Önümüzdeki yıldan itibaren yaklaşık 10 km'lik Keçiören metrosu hizmete girecek.
 
"KDV'Yİ KALDIRDIK"

* Dün çiftçi kardeşlerimiz Cumhurbaşkanımızın misafiri oldular. Anadolu topraklarına destek vazgeçilmez bir ilkemizdir. Tarımdaki destekte bir farklı uygulamayı da mazot desteğinde yapıyoruz. Bu destek çiftçimizin yüzünü gösterecek. Bu uygulama ile depodaki mazotun yarısı sizden, yarısı bizde. Tarımda iki önemli girdi var biri mazot diğeri gübre. Gübrede KDV'yi kaldırdık. Bundan sonra tarımda daha çok organik gübreyi destekleyeceğiz.
* Asgari ücret artışından doğan sigorta priminin işveren payını 2017'de de devlet ödeyecek
 
"TERÖR TEHDİDİ DEVAM EDİYOR"
* Irak ve Suriye'den ülkemize yönelik terör tehdidi devam ediyor. Terör bitinceye kadar hem içerde hem dışarda mücadeleyi sürdüreceğiz
* Irak ve Suriye'de demografik yapının değiştirilmesine asla rıza göstermeyiz
* Bu millet hiçbir ülkeden talimat almaz. Hiçbir ülkenin yönlendirmesine kanmaz. Türkiye'de ne özgürlük ne demokrasi tehlike altındadır.
* PKK, Derik kaymakamımızı şehit etti. Şehidimizin kanı yerde kalmamıştır. Katil zanlıları yalandı. Hesaplarını veriyorlar. 
 
* Belediyeler halka hizmet yerleridir. Devletin kaynaklarının terör örgütüne peşkeş çekilmesi belediyecilik değildir. Terör örgütünden gelen tehditlere kulak asmadan bölgede yaşayan vatandaşlarımızla kaynaşarak hem hizmetlerini, hem gönüllerini yapmayı başarmışlardır. Bizim için önemli olan vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermektir. Hiç kimse bizim vatandaşlarımızla aramıza giremeyecek.
 
ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ
 
* AK Parti olarak biz siyasetin belirli bir düzeyde olmasını, ülkesine katkı yapmasını bekliyoruz. CHP bunu öteden beri anlamıyor ya da anlamazlıktan geliyor. Defalarca çağrıda bulunduk. Ancak, Sayın Kılıçdaroğlu dediğim dedik çaldığım düdük diyor, başka bir şey demiyor. Yabancı medyaya mesnetsiz iddialarla iktidar partisini şikayet ediyor. AK Parti'yi kötülüyor. Hem Sayın Cumhurbaşkanımız, hem de hükümetimizle ilgili iddiaları delillendirdiğini görmedik.
 
* Şimdi 'Rejimi değiştirecekler' diyor. Rejim tartışması 1923'te bitti. Cumhuriyeti tartışan kimse yok. Olsa da önce karşısına çıkan AK Parti olur. Biz rejimi değil, anayasayı değiştirmek istiyoruz. Bırakın millet buna karar versin. Milletin kararına engel olmayın, olmak isteseniz de olamazsınız. 
 
*Türkiye'nin gündemini uzun süredir meşgul eden anayasa değişikliği konusunda önemli bir aşamaya geldik. Bu değişiklikle ilgili çağrımızı CHP'ye, MHP'ye yaptık. Ana muhalefet partisi bu hükümet sistemi değişikliğine karşı olduğunu açıkça belirtti ve kenara çekildi. MHP her ne kadar parlamenter sistemden yana olduğunu ifade etse, içinde bulunduğumuz durumun sürdürülebilir olmadığını ifade etti. Çalışmaları ilerlettik, bu hükümet sistemi değişikliğiyle sınırlı anayasa değişikliğini Meclis'e getirmeye karar verdik. Bundan sonra karar milletindir. 
 
* Sayın Kılıçdaroğlu "Kapımız açık' diyor, bizim de kapımız açık, tren kaçmadan binin. Yenikapı ruhunu yaşatalım, vesayet kalıntısı bu anayasayı değiştirelim. MHP ile bu değişiklikleri yüce Meclisimize sunacağız. Oturur, müzakere ederiz, gelin konuşalım, kafanıza yatmıyorsa yine hayır deyin. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.