Yıldırım: Hala Bağını Kesmeyenler...

Yıldırım: Hala Bağını Kesmeyenler...

Binali Yıldırım medya temsilcileriyle bir araya gelerek önemli konulara değindi.

Başbakan Binali Yıldırım medya temsilcileriyle bir araya gelerek önemli konularda açıklama yaptı. Yıldırım, Fethullah Gülen'in ABD'den Türkiye'ye iadesi konusunda iyileşmeler yaşandığını söyleyerek ABD ile Gülen'in iadesi dışında bir uzlaşma olamayacağını söyledi. 15 Temmuz'dan sonra ABD'nin tutumunun daha iyiye gittiğini ve ABD Başkan Yardımcısı Biden'in de Türkiye'ye geleceğini vurguladı.

Bağını kesmeyenler incelenecek

Yıldırım 17-25 Aralık sonrası FETÖ ile bağını koparmayanların inceleneceğini söyleyerek, bu incelemenin MASAK tarafından gerçekleştirileceğini vurguladı.  Başbakan yapılacak olan soruşturmaya dair şu ifadeleri kullandı: "Örgütten olanlarla direkt ilişkisi olmayanları ayırmakta zorluklar var ama hatasız iş yapmak için çok çaba harcıyoruz. Bunların kendi iletişim ağları var. 50 bin kişilik bir yapı. Direk örgütte olanlarla hasbel kader bulaşmış olanları titizlikle ayıracağız. Elimizdeki bilgiler sınırlı ama biz minimum hata ile normalleşme için çaba harcıyoruz. Asker, sivil bürokrasi, iş dünyasından olanları belirliyoruz"

Titizlik vurgusu

Darbe girişimi esnasında görev almış isimlerin ve arka planda görev alanların belirlenmesi konusunda titizlik çalışması yapacaklarını vurgulayan Yıldırım; "Tespit noktasında da zorlukların olduğu malum. Peki ne yapacağız? Biz belirli kriterleri ortaya koyduk. Bu örgütle irtibatı kendi isteğiyle, kendi azmiyle olanlarla, hasbelkader burayla ilişki içinde olmuş olanları birbirinden ayırmamız gerektiğini düşünüyorum." dedi.

Tüm sayıları tek tek verdi:

Yıldırım açıklamasına şu şekilde devam etti: Açığa alınan 76 bin 597 kişi. Memuriyetten çıkartılan 4 bin 897 kişi. Bunların 3 binden fazlası asker, bir kısmı hakim, bir kısmı da sivil memur. Hem açığa alınanlar hem de memuriyetten çıkartılanların toplamı 81 bin 494 kişi. Bunların kendi kurdukları iletişim ağları var, özel. Yani hiç kimsenin kullanmadığı bir iletişim altyapısı kurmuşlar. O iletişim altyapısında 50 binin üzerinde isim var. Bunların üzerine gidiliyor. Askeri lise ve akademilerin yüzde 95'inin, orduda ise albay ve altı subayların yüzde 60-80 arasının örgütle ilişkisi olduğunu düşünüyoruz" 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.