Yıldırım İzmir'de Sert Konuştu

Yıldırım İzmir'de Sert Konuştu

Binali Yıldırım İzmir'de çok sert açıklamalarda bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım, "Paralel yamuldu, dinleyecek hali mi kaldı? Hiç merak etmeyin, hiç kimse Türkiye devletiyle bilek güreşi yapamaz, ne paraleli, ne bölücüsü. Hepsinin defterini dürmek boynumuzun borcudur." dedi. 
 
Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle;
Bayramınız mubarek olsun her günümüz bayram güzelliğinde olsun. Ramazan Bayramı İzmir'e, miletimize, tüm insanlığa hayırlar getirsin. Sizlerle bayramın ilk gününde burada beni bağrından çıkaran İzmir'de beraber olmaktan büyük bir bahtiyarlık duyuyorum. İzmir'in vekili olarak sizlerle iftihar ediyorum. Başbakanlık görevini üstlendiğim ilk bayramda sizlerle kucaklaşmak, İzmir'le hasret gidermek için buradayım. İzmir'e, yol arkadaşlarıma borcum var, vefa borcum var. Bu borcu ödemek için buradayım. Beraber çıktık bu yola, 14 Ağustos 2001 bu yola çıkarken karşınızda bir lider vardı. Bir Türkiye sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan vardı. Size Cumhurbaşkanımızın selamını getirdim sevgili kardeşlerim. O günleri düşünün, AK Parti yola çıktığında memleketin halini bir düşünün. O gün doğan çocuklar bugün 15 yaşını geçti. Onlar Türkiye'nin eski Türkiye'nin halini bilemezler. Çünkü o günleri görmediler. Türkiye iki tane krizle yerle bir olmuş ve artık insanların geleceğe yönelik umutları yok olmuş. İşte kul sıkışmayınca Hızır yetişmez derler. Hızır gibi AK Parti hareketi 3 Kasım'da tek başına iş başına dedik, yakın ışıkları Türkiye aydınlansın dedik. Yakın ışıkları İzmir aydınlansın dedik. 
 
AK PARTİ VATANDAŞA TEPEDEN BAKAN DEĞİL BİRLİKTE YÜRÜYEN PARTİDİR
 
Sevgili kardeşlerim, güzel yol arkadaşlarım 3 Kasım Türkiye için bir dönümdür, bir milattır. Çünkü 3 Kasım kalkınmanın ve adaletin, Türkiye'de geleceğin inşa hareketedir. Türkiye'yi 14 yılda nereden nereye getirdiğimizi sizler en iyi şekilde görüyorsunuz. 78 milyon kardeşim bölünmüş yolları kullanırken görüyor, hastanelere gidince görüyor ve havayolunu halkın yolu yaptığımızı yaşayarak görüyorsunuz. Değerli kardeşlerim, Biz Ödemiş'le de, Kaymakçı'yla da, Balçova'yla, Nazlıdere'yle, Urla'yla, Karaburun'la, Çeşme'yle de gurur duyuyoruz, Foça'yla, Torbalı'yla, Bayındır'la, Kiraz'la gurur duyuyoruz. Tire'yle, Kemalpaşa'yla, Bornova'yla gurur duyuyoruz, Karabağlar'la, Konak'la, Karşıyaka'yla, Bergama'yla gurur duyuyoruz, Kınık'la, Aliağa'yla, Menemen'le, Dikili'yle, Buca'yla gurur duyuyoruz. Velhasıl İzmir'le gurur duyuyoruz, Türkiye'yle gurur duyuyoruz, milletimizle gurur duyuyoruz. 14 yıl geride kaldı, dile kolay. 14 yılda AK Parti'ye her seçimde daha fazla destek vererek bugünlere getirdiniz. Milletimize şükranlarımızı sunuyoruz. Çünkü AK Parti milletin içinden doğan bir partidir. AK Parti vatandaşına tepeden bakan değil; vatandaşın içinde her zaman, vatandaşla geleceğe kutlu yürüyüşüne devam eden partinin adı AK Parti'dir. 
 
GEZİCİLERE, YARGI DARBESİNE 17-25 ARALIK'A GEREKEN CEVAP VERİLDİ
 
Halkımla da Türkiye'ye çağ atlattık. Bunları yaparken de bir yandan hizmet yaptık bir yandan da vesayet odaklarıyla önümüze çıkanlarla mücadele ederek bugünlere geldik. Hatırlayın partimizi kapatmaya kalkmadılar mı? İktidar partisini. Aldılar mı cevaplarını? Cumhurbaşkanını size seçtirmeyiz dediler, aldılar mı cevabını? Seçtik mi Recep Tayyip Erdoğan'ı? Yetmedi yargı darbesiyle hükümeti alaşağı etmeye kalkmadılar mı, onlara da gereken cevabı milletimiz verdi mi? Evelallah verdi. Yetmedi Gezi olaylardı, 17-25 Aralık paralel çete. Onlara da bu millet cevabını verdi, vermeye de devam edecek. Hiç merak etmeyin, engelleri aşa aşa geliyoruz. Önümüze hangi engel çıkarsa çıksın, işte bu coşku olduktan sonra, bu sevgi olduktan sonra 79 milyonun duası ve desteği arkamızda olduğu müddetçe aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Sizden aldığımız güçle emin adımlarla geleceğe yürüyoruz. 2023 hedeflerine, Gazi Mustafa Kemal'in bize işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine emin adımlarla yürüyoruz, yürümeye devam edeceğiz. Bayramlar kardeşlik demektir. Toplumun birbiriyle kucaklaşması demektir. Sevginin arttığı, ayrılıkların sona erdiği, huzurun doruğa ulaştığı müstesna günlerdir. Bayramlar öyle müstesna günlerdir ki, bugün de hep kardeşlik konuşulur, ayrılıklar, dargınlıklar sona erer. 
 
RUSYA İLE YAŞANAN KRİZİ SONA ERDİRDİK İSRAİL'LE NORMALE DÖNDÜK
 
Etrafımıza bir bakalım. İlişkilerimizde neredeyiz? Nereye geldik? Önce göreve gelir gelmez dedik ki, "Dostlukları arttıracağız, düşmanlıkları azaltacağız" Bu ne demek? Bunu çok anlayamadılar. Bu şu demek; bu coğrafya zor bir coğrafya. Bu coğrafyada çok büyük sorunlar var. Üstesinden gelebilmek için Türkiye'nin güçlü olması lazım. Eğer Türkiye güçlü olursa, Anadolu güçlü olur, Ortadoğu güçlü olur, Balkanlar güçlü olur, Kafkaslar güçlü olur, Orta Asya güçlü olur. Sorunlu olduğumuz ülkelerle bir bir sorunalrımızı hallediyoruz. Rusya'yla yaşadığımız krizi sona erdirdik, normalleşmeye geçtik. İsrail'le devam eden sorunumuzu da bir mutabakatla sona erdirdik ve Gazze'de insanlık dramı yaşayan kardeşlerimizin imdadına anında yetiştik oradaki çocuklara, muhtaçlara Türkiye bayram sevincini yaşattı inşallah. Bir yandan dostluklarımızı arttıracağız bir yandan da ülkemizi kalkındırmaya devam edeceğiz. Hem içeride hem dışarıda dostluğu arttıracağız. Türkiye'de 79 milyon vatan evladını kardeş yapacağız. Ayrı gayrı yok. Biz birlikte Türkiye'yiz. Onun için ayrılıklarımızı, zenginliğimiz olarak göreceğiz asla birbirimize karşı öf bile demeyeceğiz. Çünkü paylaşacak çok şeyimiz var. Kavga edecek hiçbir şeyimiz yok. Elhamdülillah bu ülke hepimize yeter. 
 
TERÖRİSTLERE GÜLÜCÜK DAĞITANLARI SIRTINI SIVAZLAYANLARI İYİ BİLİYORUZ
 
Bayram af günüdür, barış günüdür. Bayramlar rahmete giriş günüdür. Bayram ak menzile varış günüdür. Abdurrahim Karakoç ne güzel de söylemiş. Dolayısıyla bu bayram hepimizin, bu bayram kardeşliğin birliğin, beraberliğin doruğa eriştiği müstesna günlerden bir tanesidir. Buradan bu mubarek gün vesilesiyle milletime şunu anlatmak istiyorum. Türkiye'yi bölmeye çalışanlar var. Terörle bizim enerjimizi tüketmeye çalışanlar var. Buradan bir kez daha söylüyorum; asla ve asla başaramayacaklar. Milletimiz rahat olsun. Türkiye'de terörü ülkenin gündeminden çıkarmaya karar verdik. Şehirleri temizledik, şimdi de kırsalı temizliyoruz. Bu teröristlerin, eli kanlı canilerin sırtını sıvazlayanları da biliyoruz. Onları da takip ediyoruz. Onlar, şehitler diridir, onlar ölü değildir, ama siz bilemezsiniz, diyor. Şehitlerimiz bizim kalbimizin merkezindedir. Şehitlerimize bu vesile ile bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum, gazilerimize hayırlı uzun ömürler diliyorum. Bu ay yıldızlı bayrak inmeden en yükseklerde dalgalanıyorsa bu şehitlerimizin yüzü suyu hürmetinedir. Yollar bölünür, vatan bölünmez. Ekmek bölünür, Türkiye bölünmez. 
 
EY BATI O ESRARLAR, O KENEVİRLER SİZİN NESLİNİZİ YOK ETMEK İÇİN ORADA...
 
Değerli kardeşlerim, geçen gün Lice'de bir operasyon yapıldı. Terörle mücadele kapsamında bir operasyon yapıldı. 67 milyon kök kenevir, uyuşturucu, 40 ton esrar, 40-50 tane çalıntı araba, bir cephanelik. Bu terör gruplarına, onun yandaşlarına, göz kırpan o Batılı dostlarıma buradan sesleniyorum; bu ateş sizi de yakacak. O esrarlar, o kenevirler sizin nesillerinizi yok etmek için uyuşturucu müptelası yapmak için orada. Bu mücadeleye kayıtsız kalacağına, terör uzantılarına gülücük dağıtacağınıza gelin terörle mücadelede bir olalım, beraber olalım, insanlık vazifemizi yapalım. Bu terörün dini yok, mezhebi yok, bunların hiçbir kutsalı yok. Masum insanları hiçbir şeyden haberi olmayan insanları havaalanında, Vezneciler'de, Ankara'da, Brüksel'de, Paris'te, Medine'de, Bağdat'ta gözlerini kırpmadan öldürdüler. Bunlar öldürme makinaları, bunlar üst akılın kendilerine verdiği görevi aksaksız yapan cani terör örgütüdür. Bunların insanlıktan nasibi yoktur. PKK'sı da YPG'si de onların uzantısı da hepsinin hesabı görülecek. Bu millet onların hesabını görecek, defterlerini dürecek. 79 milyon doğuda, batıda, kuzeyde yaşayan hepsi kardeştir. Bunların aralarına fitne sokanlar kalleştir, katildir. 
 
OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ'NÜN BÜTÇESİ 1950 YILI TÜRKİYE'NİN BÜTÇESİNDEN BÜYÜK
 
İzmir Türkiye'nin bir özetidir. İzmir doğu ile batının biraraya geldiği hoşgörünün merkezi bir şehirdir. İzmir, bizim için bir sevda gülüdür. İzmir, İstanbul'la gittikçe yaklaşıyor. Geçen hafta Osmangazi Köprüsü'nü açtık. 50 yıllık hayal gerçeğe döndü. Adım adım İzmir-İstanbul otoyolu tamamlanıyor. Onların hayalleri bile yetişemeyen eserlere laf etmeye çalışıyorlar. Bu Osmangazi Köprüsü 50 yılda 5 sefer ihale oldu, iptal oldu. Ama AK Parti geldi, Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları geldi 3,5 yılda yaptı, dünyanın dördüncü büyük köprüsünü İzmir'e, İstanbul'a, Türkiye'ye kazandırdı. Şimdi yollar da yapılıyor. 2018 dediğin zaman dört gidiş, dört geliş İzmir-İstanbul 2 saat 50 dakika, işte hizmet bu. Sadece bu proje 9 milyar dolar devletin bütçesinden değil. Bu para ne demek biliyorsunuz? 1950 yılında Türkiye'nin milli gelirinden daha büyük bir proje. Tek bir proje, Türkiye'nin gücü bu, AK Parti'nin ufku bu. AK Parti yapar. AK Parti laf üstüne laf koyan değil taş üstüne taş koyan partidir. AK Parti kalkınmanın partisidir, hizmetin partisidir, milletin partisidir. 
 
PARALEL YAMULDU! DİNLEYECEK HALİ Mİ KALDI! KİMSE TÜRKİYE İLE BİLEK GÜREŞİ YAPAMAZ
 
Paralel yamuldu, yamuldu! Dinleyecek hali mi kaldı? Hiç merak etmeyin, hiç kimse Türkiye devletiyle bilek güreşi yapamaz. Ne paraleli ne bölücüsü. Hepsinin defterini dürmek boynumuzun borcudur. Eserleri dünyanın gıpta ile baktığı eserleri açma zamanıdır. Ağustos 26 dünyanın en geniş köprüsünü açıyoruz. 50 metre tabliye genişliği Yavuz geliyor, Yavuz Sultan Selim geliyor. Asya ile Avrupa arasında. Kısa ömründe Osmanlı'nın toprağını 2,5 kat arttıran sultanın anısına yapılan üçüncü köprü de 26 Ağustos'ta hizmete giriyor. AK Parti demek geçmişi geleceğe taşıyan partidir, geçmişine sahip çıkan, geleceği de inşa eden partidir. 20 Aralık diğer bir büyük eser, Marmaray'a kardeş geliyor, Avrasya tüneli açılıyor. Dünyanın en derin tüneli. Boğazın yüzeyinden, denizin yüzeyinden tam 108 metre derinde. Dünyada en derin tünel 44 metre. Kim yapar, AK Parti yapar. AK Parti hayalleri gerçeğe dönüştüren partidir. Ecdad Fatih Sultan Mehmet gemileri karadan yürüttü. Onun torunları Tayyip Erdoğan ve arkadaşları trenleri denizin altından geçirdi. Yetmedi şimdi arabaları da denizin altından geçiriyor. İşte Türkiye'nin gücü bu. Türkiye'nin nereden nereye geldiğini bunlarla anlayabilirsiniz. 
 
ÇALIŞMAK, ÜRETMEK, ALIN TERİ DÖKMEK VE AKIL TERİ DÖKMEK ZORUNDAYIZ
 
Dünyanın en büyük havalimanını kim yapıyor? AK Parti yapar onlar konuşur. Biz bu havaalanını yapmaya karar verdik, iyice çileden çıktılar. Geziciler tek tek sahaya indiler. Ne o, biz havaalanı istemiyoruz. Biz yol istemiyoruz, köprü istemiyoruz. Siz ne istiyorsunuz? Onların ne istediğini iyi biliyorsunuz değil mi? Onlar Türkiye ayağa kalkmasın istiyorlar. Yağma yok, Türkiye'yi hiçbir şekilde durduramazlar, bu milletlerin özlemlerini dahi geciktiremezler. Sağlıkta, turizmde, eğitimde aynı. Dün bir bayram müjdesi verdik. Bu bayram müjdesi herkese dokunuyor. İşçimize, emeklimize, şehit yakınımıza, esnafımıza, taksicimize, şöför esnafımıza, taşımacılara aklınıza gelen bütün sektöre can suyu veriyor, onlara hayat veriyor. Çünkü bizim üretmekten başka çaremiz yok. Daha çok üreteceğiz, daha çok iş alanı kuracağız, daha fazla kişiye iş, aş sağlayacağız, ekmeği büyüteceğiz. Büyüyen ekmeği de adilce paylaşacağız. Daha çok ihracat yapacağız, zengin olmanın, refaha erişmenin başka yolu yok. Çalışmak, çalışmak, çalışmak. Üretmek, üretmek, üretmek. Akıl teri dökmek, alın teri dökmek. Onun için yatırımcıya her türlü desteği vereceğiz. Bu ülkede iş yapmak isteyenlerin önüne Turkuaz halı sereceğiz dedik ve birer birer bunların da gereğini yapıyoruz. 
 
İZMİRLİLER İZMİR'İN YÖNETİMİNDEN MEMNUN MU? 2019'A ÇALIŞMALIYIZ
 
Ortadoğu'da, Irak'la, Suriye'yle bizim çok köklü geçmişimiz var. Ortak tarihimiz var, ortak inancımız var. Bölgede aramızı açmaya çalışanlar var. Bölgede bizi birbirimize kavgaya tutuşturmak isteyenler var. Ama biz bu oyanlara gelmeyeceğiz, çünkü biz ezilenlerin gür sesi olarak bugünlere geldik. Kimsesizlerin kimsesi olarak, bir AK Parti hareketi olarak bugünlere geldik. Bundan sonra hedefimiz dostlarımızın sayısını arttırmak, kardeşliği daha da büyütmek olacak. İzmir 35, İstanbul 34. İzmir'in yeri İstanbul'dan sonra ikinciliktir. İzmir'in bu halinden İzmir'li memnun mu? İzmir 2019'da değişimi gerçekleştirecek mi? Hazır mı İzmir? İnşallah adım adım hizmetlerle, bütün teşkilatım, ilçelerim, mahallelelerim, beldelerim, bütün İzmirli hemşehrilerimizle kucaklaşacaksınız, eserlerimizi, hizmetlerimizi anlatacaksınız. İzmir rüyamızı, İzmir hedefimizi onlarla paylaşacaksınız. Bu büyük şehir Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi, Cumhuriyeti kuran şehir, Türkiye'nin ekonomi politikalarının belirlendiği şehir. Turizmin, eğitimin merkezi İzmir bu durumu hak etmiyor. Artık yeter ayağa kalk İzmir diyelim. İnşallah İzmir'de de yerelde de, genelde de AK Parti hizmetleriyle daha fazla buluşacak ve İzmir Türkiye'nin güçlenin, kalkınan en önemli şehirlerinden biri olacaktır. 
 
SİZİN CANINIZ SAĞOLSUN SULTAN ALPARSLAN KÖPRÜSÜ'NÜ YAPACAĞIZ
 
Bana veridğiniz bu başbakanlık sorumluluğunu İzmir'e yakışır şekilde yapmak için ne gerekiyorsa yapacağım, bunun sözünü İzmirlilere veriyorum. Hiçbir mazaretin arkasına saklanmayacağım. Belediyeler çalışmıyor demeyeceğim. Onların yapamadığı, yapmadığı işleri de yapacağız ve İzmir'in sorunlarını teker teker sona erdireceğiz. Bayram kucaklaşma dedik. Bayram kırgınlıkların, dargınlıkları bitirme dedik. Bayram kardeşliği arttırma dedik. Benim buradan bir çağrım var; bugün bayram, muhalefete de bir çağrım var. Gelin bayramlaşalım, ayrılıkları bir kenara bırakalım. Türkiye'nin geleceği için beraber olalım. En kötü günümüz bugün gibi olsun inşallah. Güzel, mutlu bayramlar diliyorum. Sultanalparslan Köprüsü istiyoruz diyorlar İzmir'e. İki yakayıl birleştirmek için. Canınız sağolsun, onu da yapacağız merak etmeyin. Hiç merak etmeyin İzmir'in de geleceği aydınlık, Türkiye'nin de geleceği aydınlık. Hiç endişeniz olmasın.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.