Yıldırım Müjdeleri Arka Arkaya Verdi

Yıldırım Müjdeleri Arka Arkaya Verdi

Başbakan Binali Yıldırım Almanya'da konuşuyor. Yıldırım, gurbetçi vatandaşlara müjdeli haberleri üst üste verdi...

İşte Binali Yıldırım'ın konuşmasından satır başları: 

2002 yılındı Türkiye AK Parti iktidarıyla tanıştı. AK Parti iktidarı çok büyük atılımlara imza attı. Bunların gerçekleşmesinde sizlerin büyük bir katkısı var. Yarım asır boyunca memleketinden uzakta çok büyük bir mücadele verdiniz. Sizin için ne yapsak hakkınızı ödeyemeyiz. 


Biiliyorsunuz, pasaport harçları çok yüksekti, indirdik.  Önceden 5 kişinin 1 aylık pasaporta ödediği para bir servetti. Bedelli askerliğin bedelini 6 kat indirdik. Mavi kart sahibi gençlerimizin Türkiye'deki devlet dairelerinde çalışmalarının yolunu açtık. Sizlerin de doğum yardımı, çeyiz, konut hesaplarından faydalanmasını sağladık. Türkiye'ye getirdiğiniz arabalarınızı 2 yıl süre ile Türkiye'de kalmasının önünü açtık. Artık Türkiye'de telefonlarınızı da rahatça kullanabileceksiniz. 

Eğitim alanında burada yaptığımız her türlü projeye destek veriyoruz. Almancayı Almanlardan daha iyi öğreneceksiniz. Yurtdışından Türkiye'ye gelen öğrencilerinizi üniversite katkı paylarını da artık biz ödüyoruz. Bitmedi sevgili kardeşlerim. Yapacaklarımız daha çok var. 

Biliyorsunuz burada mahkemeler oluyor. Alınan kararların Türkiye'de geçerli olmasında engeller var. Temyiz edilmesi lazım kaandığınız halde bir türlü son gelmeyen bir yola giriyorsunuz. Bunu da ortadan kaldırıyoruz. Artık alınan mahkeme kararları da Türkiye'de geçerli olacak. Hayırlı uğurlu olsun. 

Çocuklarımızın yüksek öğretim boyunca yurt ve kredi imkanlarından çok daha fazla yararlandıracağız. Bunun içinb de gerekli düzenlemeleri yapıyoruz. Türkiye'de eğitim görmek isteyen gençlerimize yönelik size has kontejanlar oluşturcağız. Böylece yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız Türkçe'yi ana dili gibi konuşan gazeteciler olarak yetişecekler. Böylece yaşadıkları ülkenin dilini de en az onlar kadar iyi konuşan gençler yetişecek.

Yabancı düşmanlığı, İslam karşıtlığı ile mücadeleye etkin bir şekilde devam edeceğiz. Bu konuda yapılan bütün temaslar sonuna kadar desteklenecek. Tüm bu saydıklarım sizler için yapacaklarımızın sadece küçük bir kısmı.

Çok yüksek özgüvene sahip olmanızı sizlerden istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nin nüfus cüzdanını taşıyan sizlerin bu kimliklerinizi gururla taşımanızı istiyorum. Siz kahraman bir ecdadın torunlarısınız. Siz coğrafyasında barışın, kardeşliğin, gücün merkezi haline gelen Türkiye'nin vatandaşlarısınız. Size büyük güçlü, şerefli bir ülkenin akınlarısınız. Hepinize bu dik duruşunuzdan dolayı teşekkür ediyorum.  

Dünyanın her yerinde 3 milyona yakın seçmen oy kullanacak. Seçim buralarda biraz erken başlayacak. 27 Mart'ta başlayıp 9 Nisan'da sona erecek. 

Cumhurbaşkanımız, alçaklara, darbecilere geçit vermedi. Hükümetimiz dik durdu. Vatandaşlarımız darbecilere darbeyi vurdu. 15 Temmuz ay yıldızlı bayrağımız yere düşmedi, alçaklar hak ettikleri cezayı aldı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.