Yılın En Kanlı Saldırısının Ardından İki Ayrı Patlama Daha

Yılın En Kanlı Saldırısının Ardından İki Ayrı Patlama Daha

Patlama sebebiyle onlarca ölü ve yaralı olduğu bilgisi ulaştı.

IŞİD’in Irak'ın başkenti Bağdat'ta bu sabah Şiileri hedef aldığı saldırıda ölü sayısı 64’e yükselirken, kent en az 22 kişinin öldüğü iki ayrı patlama ile sarsıldı.

Citizens inspect the scene after a car bomb explosion at a crowded outdoor market in the Iraqi capital's eastern district of Sadr City, Iraq, Wednesday, May 11, 2016. An explosives-laden car bomb ripped through a commercial area in a predominantly Shiite neighborhood of Baghdad on Wednesday, killing and wounding dozens of civilians, a police official said. (AP Photo/ Khalid Mohammed)

Bağdat’ta bu Sabah Şiilerin yoğun olduğu Sadr mahallesindeki bir Pazar yerinde meydana gelen bu ülkede bu yıl yaşanan en kanlı saldırı olan patlamada ölü sayısı 64’e yükselirken, yaralı sayısı da 80’i aştı.

Reuters’ın haberine göre, polis kaynakları bu saldırının ardından kentin iki ayrı patlamayla daha sarsıldığını duyurdu. Bağdat’ın Şiilerin yopun olduğu Kadimiye mahallesinde meydana gelen bombalı saldırıda 15 kişi öldü, 33 kişi yaralandı. 7 kişinin öldüğü, 20 kişinin yaralandığı diğer saldırı ise Bağdat’ın Sünni bölgelerinden Jamea’da meydana geldi.

Bu saldırıları henüz üstlenen bir grup olmadığı belirtildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.